Translate

петък, 17 януари 2020 г.

Овации за „18% сиво“ във Варна


Филмът на Виктор Чучков – син направи премиерата си в България пред препълнената зала на Фестивалния и конгресен център

Във Варна се проведе първата премиера на „18% сиво“ в България. Фестивалният и конгресен център в града се оказа малък за всички желаещи да видят най-новата лента на режисьора Виктор Чучков – син. „Изключително сме щастливи и благодарни за приема и отзивите. Беше много важна прожекция за нас, защото Варна е неразделна част както от книгата така и от филма“, сподели режисьорът.
След прожекцията на сцената беше представен част от екипа, както и главните актьори - Руши Видинлиев и Доля Гавански. „Адски се вълнувам, това е моят град и нямах търпение всички мои роднини и приятели да гледат филма. Радостното е, че след края на прожекцията не спряхме да коментираме и да си говорим, а повечето от тях споделиха, че със сигурност ще го гледат поне още веднъж, което е най-хубавата оценка, която можеш да чуеш за филма си“, разказа Доля
„18% сиво“ тръгва по кината в цялата страна от следващия петък, 24-и януари, като преди това ще има Галапремиера в София и специална прожекция, която беше разпродадена само в рамките на два дни.

Незабравими истории и вълнуващи сюжети в третата седмица на „Треска за Оскари“ по KINO NOVA


Гледайте отличени филми всяка вечер от 21.00ч.

Железният човек
С наситени сюжети и въздействаща кинематография ще впечатли зрителите третата седмица на филмовата кампания „Треска за Оскари“ по KINO NOVA. Всяка вечер от 20 до 26 януари в 21.00 ч. почитателите на седмото изкуство ще могат да се насладят на седем отличени и обичани заглавия, зад чието създаване стоят снимачните екипи на едни от най-запомнящите се филми в историята на киното.
Емоционалният и поразяващ екшън „Пърл Харбър“, умело съчетан с красива романтика, ще даде старт на третата седмица в понеделник от 21.00 ч. Наградената с „Оскар“ лента разкрива драматична любовна история, разказана на един дъх, на фона на най-безумния и мащабен сблъсък, видян от съвременния човек - Втората световна война. Режисьор е майсторът на блокбъстъра Майкъл Бей, а в главните роли влизат Бен Афлек, Кейт Бекинсейл, Джош Хартнет и Дан Акройд.
Следва адаптацията по легендарния комикс на Марвел „Железният човек”. Във вторник от 21.00 ч. Робърт Дауни Джуниър влиза в ролята на милиардера индустриалец и изобретател Тони Старк. Когато Тони е отвлечен и принуден да изработи оръжие за масово унищожение, той създава високотехнологичен костюм-броня, който му помага да се спаси. Той разкрива опасен заговор, който заплашва да дестабилизира световния ред, надява бронята и се заклева да предпазва света като Железния човек.
В сряда от 21.00 ч. зрителите ще могат да се насладят на филма „Боен кон“. Величествената история с шест номинации „Оскар“ разказва за младия Албърт и неговия кон - Джоуи. Силната връзка помежду им е прекъсната, когато Джоуи е продаден на кавалерията и е изпратен в окопите на Първата световна война. Въпреки че е прекалено млад, Албърт се отправя за Франция, за да спаси приятеля си. Създаден от един най-влиятелните режисьори в киното – Стивън Спилбърг, филмът е адаптация по едноименната пиеса и книга от 1982 г.
Непохватният, но добронамерен Грег /Бен Стилър/ възнамерява да се ожени за любовта на своя живот - Пам Бърнс, когато среща родителите ѝ за пръв път на сватбата на сестра ѝ. Досега му се е налагало да търпи само обидчивата си годеница, но ето че се натъква и на твърде загрижения ѝ баща Джак, който на всичкото отгоре е и бивш агент на ЦРУ. С номинация за „Оскар", комедията „Запознай се с нашите“ ще бъде излъчена в четвъртък от 21.00 ч.
„Треска за Оскари“ продължава в петък от 21.00 ч. с номинираната биографична драма за Рубин “Урагана” Картър - горд, многообещаващ боксьор, който е несправедливо обвинен в жестоко престъпление. Блестящият актьорски състав, начело с Дензъл Уошингтън, спомага за невероятната реализация на забележителната история за победата на един шампион и за триумфа на човешкия дух.
В събота вечер от 21.00 ч. носителят на „Оскар“ Силвестър Сталоун отново влиза в един от най-запомнящите се негови екранни образи на боксьора Роки Балбоа в спортната драма „Крийд: Сърце на шампион“. Този път обаче Роки няма да излезе на ринга, защото там ще се подвизава неговият ученик Адонис Джонсън, в чиято роля влиза новоизгряващата звезда Майкъл Б. Джордан, познат от превъплъщението си във „Фантастичната четворка”.
Финал на третата седмица от златния филмов месец ще сложи биографичната драма „Късметлията“. В неделя от 21.00 ч. Ръсел Кроу и Рене Зелуегър са в основата на тази необикновена история на западнал боксьор, който получава втори шанс и успява да стане световен шампион. Дългата и трудна битка към върха на един обикновен човек вдъхновява целия американски народ по време на Голямата депресия. Режисьор на лентата е носителят на две награди „Оскар“ – Рон Хауърд.
Кампанията „Треска за Оскари“ ще предложи на киноманите възможността да проследят тричасово специално студио с директни  включвания от Червения килим на 9-ти февруари по  
NOVA. А на 10-ти февруари в ефира на KINO NOVA от 03.00 ч. ще могат да се насладят на живо на церемонията по връчването на 92-те награди „Оскар“ на Филмовата академия на САЩ. Кои ще бъдат големите победители, предстои да стане ясно скоро, а дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката на церемонията и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 21.00 ч., само в ефира на KINO NOVA.

bTV Репортерите: Непознатите стихове и документи на Яворов – сензация или фалшификация


Тази неделя Теодора Енчева представя филма “Последната есен на поета”

106 години след трагичната смърт на поета Пейо Яворов, на бял свят излязоха непознати негови стихотворения, писма и документи. В неделната вечер на 19 януари репортерът на bTV Теодора Енчева и операторите Павел Баев и Петър Стоев разказват какво разкриват всичките 21 документа, сред които писмо до Тодор Александров, три стихотворения и разписки – във филма „Последната есен на поета”.
За първи път, в bTV Репортерите ще бъдат разкрити част от обстоятелствата, при които поетът отива да се бие по фронтовете на Балканската война като войвода на чета на ВМРО.
По време на подготовката на филма в писателските среди избухна скандал, който оспорва автентичността на откритията. Остава въпросът сензация или фалшификация са публикуваните материали,  които трябваше да бъдат подарък за публиката по повод отбелязването на 142 години от рождението на Яворов – на 13 януари. Гледайте bTV Репортерите тази неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Ненчо Балабанов и Елена Атанасова представиха премиерно клипа към песента „All Inclusive“


Едноименният комедиен сериал тръгва скоро в ефира на NOVA

Свеж, морски и много усмихнат, също както и сериалът, е клипът към песента „All Inclusive“. Видеото бе представено премиерно в предаването „Здравей, България“ по NOVA от актьорите Ненчо Балабанов и Елена Атанасова, в чието изпълнение е песента. В него са използвани кадри от сериала „All Inclusive“, който ще тръгне в ефира на NOVA през пролетния телевизионен сезон.
Едноименната песен вече е позната за радиослушателите и дава сериозна заявка да се превърне в летен музикален хит. Музиката и аранжиментът са дело на Марио Балтаджиев, а текстът е на Иван Ангелов, който е и главен сценарист на сериала.
„Сценарият е писан в продължение на две години, а диалозите са уникални. За първи път, лично аз, а  вярвам и други мои колеги, имахме шанса да снимаме в продължение на два месеца заедно и да живеем като едно голямо семейство заедно на морето. За мен това е формулата на един хубав филм. В него ще видим много приключения, смях и радост, които сякаш сме позабравили в динамиката на забързаното ежедневие. Сериалът ни напомня, че все пак можем да бъдем истински щастливи, обръщайки внимание на най-важното – близките хора до нас и малките неща, които са най-ценни“, категоричен е Ненчо Балабанов, който в „All Inclusive“ е екранна половинка на актрисата Елена Атанасова.
„В сериала по много интересен начин са преплетени няколко сюжетни линии, които разкриват любовта в различните ѝ възрасти. Проследява се историята на няколко двойки. Те преминават през различни препятствия и преживявания, в които всеки може да се припознае. Детската линия също е много интересна – прекрасни деца играят в сериала и скоро зрителите ще се уверят сами в това“, разкри Елена Атанасова.
Всеки един от епизодите ще бъде озвучен с песента „All inclusive“ и ще даде на зрителите удоволствието от класическата семейна комедия. В центъра на сюжета са две двойки, които се впускат в незабравимо лятно приключение. Освен много забавни моменти, зрителите на NOVA ще видят и красиви морски гледки от Южното Черноморие, където е снимана продукцията. „Направихме този сериал с много любов и се надявам да предадем на зрителите цялата позитивна енергия и слънчево настроение, които сме събрали в него“, сподели още Ненчо Балабанов.
В сериала с впечатляващи роли участват още: Любен Кънев, София Маринкова, Йоанна Начева, Силвестър Велячки, Нели Монеджикова, Любомир Бъчваров, Алекс Иванов, Петър Калчев, Димитър Баненкин, Явор Борисов, Елени Декидис, Мирела Карабанчева, Александрия Чальовски, Любомир Димитров, Стефан Георгиев, Алек Чурчич, Халед Канхуш, Виктор Иванов, Красимир Добрев, Живко Сираков, Моника Иванова, Теди Цветкова, Кирил Стоянов и други.
All Inclusive“ е продукция на Нова Броудкастинг Груп, с продуцент Краси Ванков /„Hidalgo Productions“/. Режисьори на сериала са Боя Харизанова и Тодор Николов.

Цялостно обновяване на парка в гр. Девня в рамките на „Нестле за Живей Активно!“


5 общини се бориха за финансиране на техен проект в първия национален конкурс „Нестле за Живей Активно“ 2019 г.

На специална церемония в аулата на НСА „Васил Левски“ беше избран победителя в първия национален конкурс между общините „Нестле за Живей Активно!“ 2019 г. Целта на конкурса бе да мотивира повече хора от цялата страна да водят активен начин на живот и да се хранят балансирано, както и да подкрепи усилията на местните власти в тази посока. Финалистите от общо 12 общини-участници бяха 5 - Белослав, Ботевград, Девня, Козлодуй и Кюстендил. Вчера те имаха възможността лично да защитят своите активности през 2019 г. и да убедят специална комисия, че именно тяхната идея заслужава да спечели.
Журито в състав - Асен Марков, гл. секретар на Министерството на младежта и спорта; Мария Тодорова, юрист; Цвета Герчева, представител на медийна група „Спортал“ и Кремена Цветкова от НСОРБ, избра община Девня, представляване лично от кмета Свилен Шитов, за победител в първия конкурс на Нестле за Живей Активно! между общините.
Голямата награда е финансиране в размер на 20 000 лв. от Нестле България, които община Девня ще инвестира в цялостната реновация на градски парк в ж.к. Река Девня. Проектът включва възстановяване и обновяване на парка чрез изграждане на детска площадка, спортни съоръжения и кът за отдих. Проектът ще спомогне за подобряване на жизнената среда, благоустрояване и естетизиране на площта и превръщането й в съвременна зона за отдих и игра в града.
„Всички участници се представиха достойно в конкурса между общините „Нестле за Живей Активно! и сме убедени, че всеки един от Вас е победител! Продължавайте да вдъхновявате жителите във Вашите населени места, че движението и добрата храна са по-доброто бъдеще на всички българи!“ призова по време на церемонията Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.
Националният конкурс „Нестле за Живей Активно! 2019“ бе част от ангажиментите на Нестле България за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот на българите. В него се включиха общо 12 общини - Бургас, Габрово, Банкя, Ботевград, Белослав, Козлодуй, Кюстендил, Девня, Приморско, Лясковец, Хисаря, Трявна, а на финала се класираха 5 от тях, които бяха избрани по официално обявените критерии.
През 2020 г. Нестле за Живей Активно! ще продължи своите социални ангажименти, като разшири своя обхват и предостави на българите разнообразни възможности за спорт и съвети за балансирано хранене по всяко време от годината. Нови активности и общини ще се включат в превърналата се в повече от инициатива – каузата Нестле за Живей Активно!