понеделник, 13 януари 2020 г.

The Macallan - най-харесваното скоч уиски в света


Данните са от проучване на Drinks International, проведено в 100 бара в 38 държави

За 11-та поредна година британското престижно издание на Drinks International /една от най-реномираните и уважавани медии за напитки/, представи класация на най-продаваните и най-харесваните брандове алкохолни питиета и коктейлни миксатори в световен мащаб.
Методологията на класацията е базирана възоснова проучване сред 100-те най-изискани барa в 38 страни от всички континенти. Анкетата е направена сред собственици, управители и бармани и представя най-продаваните алкохолни напитки в различни категории /„best selling”/ и най-харесваните брандове /„best trending”/.
Най-колекционираното уиски в света The Macallan заема челно място в класацията - „Най-харесван бранд скоч уиски“, както и трета позиция в категорията „Най-продавано скоч уиски“. Това признание показва, че световната тенденция в изисканите барове е вече с фокус върху сингъл малц скоч уискито.
У нас дистрибутор на марката е Кока-Кола ХБК България, а в края на миналата година една от 600-те бутилки от най-старото уиски, пускано на пазара от шотландския бранд - The Macallan Genesis Decanter, беше продадена на търг за впечатляващата сума от 120 000 лв.
Освен най-разпознаваемите безалкохолни напитки, в България Кока-Кола ХБК дистрибутира и едни от най-качествените алкохолни брандове, сред които Jack Daniel’s, водка Finlandia, уискитата Highland Park и The Famous Grouse, най-успешният билков ликьор в света Jägermeister и много други. През тази година България ще е и един от първите пазари, в които компанията ще лансира марката кафе Costa Coffee.


Няма коментари:

Публикуване на коментар