Translate

понеделник, 13 януари 2020 г.

Силни съперници за Григор Димитров преди Откритото първенство на Австралия


Сред конкурентите на българина ще са топ тенисистите Марин Чилич, Стефанос Циципас, Милош Раонич, и Ник Кирьос

Престижният демонстративен тенис турнир Куйонг Класик в Мелбърн събира ежегодно звездни имена в световния тенис за финална репетиция преди Острелиън Оупън. Tози сезон сред най-големите фаворити в схемата е Григор Димитров. Българинът ще изиграе своите мачове между 14 и 17 януари, като програмата стартира от 04:00ч. пряко в ефира на DIEMA SPORT.Съдържанието ще бъде излъчвано и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA с абонамент или като отделни събития.
Дни преди началото на първия турнир от Големия шлем Григор Димитров продължава усърдните си тренировки, за бъде подготвен по най-добрия начин за битка за трофея под светлините на корта „Род Лейвър Арина”. Капитанът на България за АТП къп оставя зад себе си емоциите от позитивното представяне на страната в отборната надпревара, за да се концентрира върху самостоятелните си изяви в началото на един много натоварен и изискващ сезон. Конкуренцията на Димитров в схемата на турнира е много силна – шампионът от Ю Ес Оупън 2014 Марин Чилич, победителят във финалния Мастърс от 2019 Стефанос Циципас, финалистът от Уимбълдън 2016 Милош Раонич, местният любимец с необуздан нрав Ник Кирьос, сензацията от София Оупън 2019 Матео Беретини, Кевин Андерсън, Ришар Гаске, Борна Чорич и Уу Сан Куон.
Куйонг Класик се провежда от 1988 година, като в списъка на победителите са легендарните Пийт Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер, както и Лейтън Хюит, Анди Родик, Фернандо Вердаско и Давид Налбандиан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар