Translate

петък, 6 декември 2019 г.

Уникална коледна елха от стъклени бутилки Загорка „грейна“ в центъра на Стара Загора


През декември край елхата една от най-иновативните марки бира ще подарява
персонализирани бутилки Загорка Специално

Загорка подготвя незабравима коледна декорация за жителите и гостите на Стара Загора. Уникална коледна елха, построена от стъклени бутилки Загорка, „грейна“ в парк „Пети октомври“ и ще радва посетителите до 27 декември. Светлините на най-любимото коледно дърво на феновете на бирата ще бъдат запалени от представител на Община Стара Загора и Ондрей Коуцки, мениджър Пивоварна, ЗАГОРКА АД. За доброто настроение на първите посетители ще се погрижат OverGround jazz band, които са подготвили специална селекция от любими коледни песни. Инициативата се организира от Загорка в партньорство с Община Стара Загора и ЕКОПАК.
Верни на стила си, от Загорка ще се погрижат не само за коледната декорация на града, но ще са посланици на „Доброто тук“. От бранда ще дават възможност на всички желаещи в определени дни да превърнат празна бирена бутилка в личен подарък за тях или техен близък. Всеки, който посети Загорка елхата между 6 и 8 декември или между 13 и 15 декември 2019 г., ще има възможност срещу „върната“ празна бутилка да получи пълна Загорка Специално 500 мл. с персонализиран етикет. Екипите от коледни елфи ще очакват всички желаещи в петък от 16:00 ч. до 20:00 ч. и в събота и неделя от 12:00 ч. до 20:00 ч.
„Загорка е най-иновативният и прогресивен бранд в България и за нас е важно непрекъснато да създаваме нови преживявания за нашите потребители. Но Загорка е традиционен посланик на „Доброто тук!“ и затова ние не просто създаваме нещо ново и атрактивно, а го правим с идея да вдъхновяваме и да мотивираме все повече хора да вярват и да случват „Доброто тук!“. В месеца на най-уютния празник, ние не само ще зарадваме жителите и гостите на Стара Загора с една впечатляваща коледна елха, не само ще изненадаме посетителите с личен подарък, но ще отправим своя призив за по-голяма отговорност към природата. Защото стъклената бутилка е най-устойчивата опаковка. Искаме по този празничен начин да припомним на потребителите защо е важно да ги връщат“, сподели Ондрей Коуцки, мениджър Пивоварна, ЗАГОРКА АД.
Консумацията на бира в стъклени бутилки отразява последните тенденции за по-голяма отговорност на потребителите към околната среда. Стъклените бутилки на Загорка се произвеждат от естествени и устойчиви суровини. Стъклото е предпочитаната опаковка от гледна точка на опазване на околната среда и също така е идеална за рециклиране суровина, защото може да се преработва в нови стъклени продукти неограничен брой пъти. Рециклирането спестява излишно замърсяване – 20% на въздуха и 50% на водата. То редуцира и много енергия, която в противен случай би се използвала за производство на първично стъкло. Енергията, спестена от рециклирането на една стъклена бутилка, е достатъчна на една 100-ватова крушка да работи 4 часа.

Вълшебна Коледа с подаръци в Сердика Център


Срещи и снимки с Дядо Коледа, концерти и безплатно опаковане на подаръци в Сердика Център през месец декември

Най-вълшебното време от годината – Коледа, ще бъде по-различна в Сердика Център. Търговският център предлага на всички посетители незабравима обиколка из 8 държави, като ни запознава с тамошните традиции по Коледа. В Холaндия децата оставят сено и моркови в сабо, за да нахранят кончетата му, в Швеция коза от слама е символ на празника, а в Норвегия хората крият метлите си, за да не могат вещиците да излетят с тях.
До 22 декември всеки може да обиколи кътовете и да вземе печат в специалния паспорт, който Сердика Център издава на гарата на ниво +1. Голямата награда в томбола е седемдневен круиз за двама в Средиземно море.
Коледните изненади в Сердика Център продължават със специални музикални изненади. Тази година изпълнителите за първи път няма да пеят на сцена, а ще обикалят из търговския център в така наречените „ходещи” концерти. Така всеки може да се окаже „опасно близо” до очарователната Михаела Филева на 7.12., да пее заедно с Графа на 14.12. и с Жана Бергендорф на 21.12.
Срещи с Дядо Коледа
И все пак по стара традиция на Сердика Център, Дядо Коледа ще очаква всички деца уикендите на голямата елха, за да провери дали са слушали и да се снимат заедно за спомен.
Щанд за безплатно опаковане на подаръци
Освен че всеки си мечтае да получи желания подарък, той трябва да е добре скрит и красиво опакован, за да може изненадата да бъде още по-голяма. От Сердика Център са се погрижили за красивото опаковане в уникална подаръчна хартия, а помощниците на Дядо Коледа ще направят това напълно безплатно срещу показване на касова бележка.

четвъртък, 5 декември 2019 г.

Декември – едномесечен маратон за феновете на спорта по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA


Акцентите за месеца включват осминафиналите от турнира за Купата на България, последни дербита от efbet Лига за полусезона, коледни маратони с Висшата лига и НБА, големия реванш Джошуа – Руис, галавечер в Пловдив с участието на Тервел Пулев и още бокс

Декември стартира с оспорвани срещи, интересни събития и вълнуващи преживявания. Богатата програма на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2 е подготвила на своите зрители зрелищни развръзки от спортния свят. Съдържанието ще бъде излъчвано и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA с абонамент или като отделни събития.
Последният месец от календара традиционно се слави като един от най-футболните за каналите на DIEMA XTRA. Реномето му отново ще бъде защитено от всички фронтове със страхотни сблъсъци по затревените игрища. В последния кръг за 2019 година от efbet Лига Локомотив Пловдив и Левски влизат в директен спор за второто място. Понастоящем то е притежание на „сините”, но футболистите на Петър Хубчев трябва да устоят на най-резултатната атака в елита – тази на пловдивчани. Събитието ще се предава на 15 декември от 14:15 ч. по DIEMA SPORT.
Преди това, между 3 и 5 декември, осминафиналите за Купата на България заемат своето място.  Левски има тежко изпитание в турнира, където среща Черно море за трети път в рамките на 5 сезона. „Моряците” ликуваха и в трите случая – по веднъж на собствен, чужд и неутрален терен.
Всички осминафинали от състезанието
ще бъдат излъчени по DIEMA SPORT.
През декември Висшата лига ни въвлича в множество титанични сблъсъци. Манчестър Юнайтед, Тотнъм Хотспър и Жозе Моуриньо ще предложат на своите фенове порция вълнуващи емоции на 4 декември. В същата вечер на „Анфилд” Ливърпул ще си връща на градския съперник Евертън, който бе сред попречилите на „червените” да останат пред Манчестър Сити в края на май 2019. За „гражданите” декември също няма да е никак лек – на 7 декември играчите на Пеп Гуардиола ще бъдат тествани от Манчестър Юнайтед, а на 15 декември от Арсенал в Лондон. В богатата картина се намесва и Челси, който в рамките на седем дни играе с Тотнъм Хотспър, където отново Моуриньо ще бъде централна фигура, и с „артилеристите” между 22 и 29.
Английският футбол ще поднесе на своите верни поддръжници и четвъртфиналите от Карабао къп, насрочени за 17 и 18 декември.
Почитателите на баскетбола ще имат възможността да видят грандиозния Коледен ден на НБА, който е дългогодишна традиция още от 1947 г.  За пръв път те ще получат толкова обемно съдържание през целия месец, а на 25 декември – по време на традиционния маратон от супермачове навръх Рождество, ще бъде излъчена поредица от няколко запомнящи се срещи една след друга.
19 оспорвани дуела, най-престижната баскетболна лига в света – това е само малка част от изобилстващата програма на DIEMA XTRA, предвидена за целия декември. Сред най-любопитните от баскетболните мачове се нареждат:
*Филаделфия Севънтисикърс – Торонто Раптърс на 9 декември от 1.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Маями Хийт – Лос Анджелис Лейкърс на 14 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT 2
*Финикс Сънс – Сан Антонио Спърс на 15 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Далас Маверикс на 22 декември от 22.30 ч. по DIEMA SPORT
*Оклахома Сити Тъндър – Лос Анджелис Клипърс на 23 декември от 02.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Бостън Селтикс на 25 декември от 19.00 ч. по DIEMA SPORT
*Филаделфия Севънти Сиксърс – Милуоки Бъкс на 25 декември от 21.30 ч. по DIEMA SPORT
*Голдън Стейт Уориърс – Хюстън Рокетс на 26 декември от 00.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Лос Анджелис Клипърс на 26 декември от 03.00 ч. по DIEMA SPORT
*Торонто Раптърс – Оклахома Сити Тъндър на 30 декември от 01.00 ч. по DIEMA SPORT
*Лос Анджелис Лейкърс – Далас Маверикс на 30 декември от 04.30 ч. по DIEMA SPORT
Спортното разнообразие на каналите ще бъде допълнено от три безкрайно интригуващи боксови мероприятия.
На 7 декември от 22:00 ч. по DIEMA SPORT 2 в Дирия, Саудитска Арабия, Антъни Джошуа ще се качи на ринга, за да си върне не само поясите на IBF, WBA, WBO и IBО, но и самочувствието и авторитета си на един от най-страховитите боксьори в света. Единственият световен шампион от Мексико, Анди Руис, копнее да утвърди своите качества пред специалистите, но и да докаже веднъж завинаги, че нокаутът над британеца в Ню Йорк не е бил случайност. Победителят от този двубой е задължен да брани пояса на Международната боксова федерация срещу Кубрат Пулев до края на май 2020. Самият претендент ще бъде част от студийната програма, придружаваща събитието.
Точно седмица по-късно по DIEMA SPORT неговият брат Тервел е основно действащо лице в коронното събитие на галавечер в Пловдив. Той ще се боксира срещу американеца Дешон Уебстър за ценен колан на WBA. Съвсем наскоро в Кьолн Тервел Пулев записа 14-а победа на професионалния ринг и 12-а с нокаут още в рунд номер 1 срещу Кай Курзава.
На 14 декември е и финалът на сезон 2 на Световните боксови супер серии по DIEMA SPORT
2. Пред собствена публика в Рига Майрис Бриедис ще оспорва блестящия трофей „Мохамед Али” срещу Юниер Дортикос. 
Не забравяйте да следите най-интересните и разнообразни събития на месеца, посветен на спорта – декември, на живо в ефира на DIEMA SPORT и DIEMA SPORT 2, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

„Дяволското гърло“ с престижна номинация на C21 International Drama Awards


Българската криминална драма в конкуренция с един от най-успешните
световни продукции за 2019г.

След успеха на „Дяволското гърло“ сред българските телевизионни зрители и италианската публика, сериалът получи и престижна номинация в категорията „Най-добра чуждестранна драма“ на наградите C21 International Drama Awards, част от C21 Media. Криминалната драма е избрана от над 280 кандидатури от цял свят, отразяващи изобилието на драма продукциите през последните 12 месеца. Журито, определило номинираните, включва над 100 от водещите възложители на продукции в драматичния жанр от цял свят.
Доказателство за качеството на „Дяволското гърло“ са и останалите продукции, номинирани в същата категория: Brilliant Friend, Narcos Mexico, Das Boot, Delhi Crime, Quicksand и DEUTSCHLAND86, като всички от тях са продуцирани за едни от най-големите стрийминг платформи в световен мащаб. Кои са най-добрите продукции за 2019 г., предстои да стане ясно на официална церемония на 5 декември в Лондон.
"Tази номинация е признание не само за изключителните усилия, които положихме, тя е страхотна оценка на нашата работа, но и на нашите качества. Защото да произведеш на нашия скромен пазар продукт, който е в състояние да се състезава с най-добрите световни сериали – затова се изискват качества – изисква се много креативност на всички нива – и в съдържанието, и в продукцията, и в монтажа. И понеже е сигурно, че в обозримо бъдеще ние няма да разполагаме с ресурсите на чуждите продукции, то настоящата номинация трябва да ни даде самочувствието и увереността,  че оригиналното българско съдържание, което залага на български теми и се създава изцяло от български професионалисти, има добър шанс в световното състезание на идеи, концепции и формати"– споделя продуцентът на „Дяволското гърло“ Евтим Милошев.
Председателят на журито, главният редактор и управляващ директор на C21 Дейвид Дженкинсън коментира: „В гласуването на C21 International Drama Awards участват водещи международни купувачи и възложители, които определят най-добрите сериали в ефира по цял свят. Миксът от финалисти тази година е показателен за невероятното качество на сериалите, които се създават на всички континенти, както и за продължаващата доминация на драматичния жанр. С нетърпение очакваме да разкрием победителите на Content London тази година“.
“Дяволското гърло” е поредната авторска продукция на NOVA, която затвърждава подкрепата на Нова Броудкастинг Груп в качествените български филми чрез всички свои платформи. Със завладяващ сценарий, мащабни външни кадри, многопластов сюжет и силно актьорско присъствие, „Дяволското гърло“ разказва историята на криминално разследване на серия мистериозни убийства, които се случват
в Родопите. В него има всичко, което вълнува българите – криминални случаи, мистика, любов, предателство, отмъщение и значими социални теми. Част от звездния каст на мащабната продукция са Теодора Духовникова, Владимир Карамазов, Васил Банов, Христо Петков, Валери Йорданов, Стоян Радев, Лидия Инджова и Павела Апостолова. Креативен продуцент и сценарист е Иван Спасов, режисьори - Павел Веснаков и Димитър Димитров, режисьор по монтажа - Виктория Радославова, а оператори са Мартин Балкански и Борис Славков. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов.