Translate

петък, 24 май 2019 г.

Перформативната инсталация PURE на хореографа Християн Бакалов отново на сцената на ДНК


На 25 май, от 16:00 до 22:00 часа, ще бъде представена перформативната инсталация PURE | ETERNAL на танцьора и хореограф Християн Бакалов в рамките на международната програма „Мигриращото тяло“ в ДНК – пространството за съвременен танц и пърформанс.
PURE е последната част от трилогията „Eternia“, която се състои от перформативни инсталации-променади, които Християн Бакалов започва да създава през 2014 г.
Артистът описва PURE като колективен ритуал, който поражда ситуация на повишена интимност и интензивност на усещанията. Зрителите се потапят в инсталацията, като, под формата на разходка, преминават през поредица от провокации за сетивата, които предизвикат уникално преживяване за всеки посетител.
Проектът PURE е представен с изключителен успех в различни европейски градове като Париж, Брюксел, Букурещ, Венеция, Белград, Варна и др.  
Християн Бакалов е съвременен танцов артист, който през последните 28 години живее между България, Франция и Белгия и работи с различни изявени хореографи от международната сцена.
Гостуването на представлението се осъществява като част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК, с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2019 г.
Информация за начина и реда на влизане можете да следите на ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар