Translate

сряда, 17 юли 2024 г.

Изложбата "Фрагменти от уличната сцена на 90-те" събра популярните личности, запечатани от обектива на Евгени Димитров

Експозицията може да бъде видяна до края на юли на „Сцена Централни хали“

 

 

Откриването на изложбата "Фрагменти от уличната сцена на 90-те" на основателя на
фотоагенция „БулФото“ Евгени Димитров събра фотографската гилдия в България и популярни личности, които са запечатани от обектива на талантливия фотограф. Експозицията представя 15 снимки от многобройните уловени мигове през този период. Сред героите във фоторазказа са телевизионният журналист Бойко Василев, Камелия Тодорова, Михаил Йосифов, Атанас Попов, Димитър Воев, групата Джендема и др.

„Духът на софийските улици през 90-те е пъстър, разнолик и пълен с надежди.“, споделя Евгени Димитров. Точно този специфичен дух носят кадрите, които могат да бъдат видяни до края на юли в обособеното пространство за култура и археология в сутеренния етаж на Централни хали.

Посетителите ще могат да се потопят в духа на първите улични музиканти, прославящи България и до днес, зараждащите се субкултури, фрагментите, формирали характера на улична София, емблематични сгради като НДК и вече несъществуващия мавзолей.

На 16 юли на съпътстваща беседа бяха разказани любопитни детайли около всеки уловен кадър, както и бе представен сборникът "Истории от 90-те" на издателство ICU, създаден с участието на Евгени Димитров в компанията на още десетина автори, сред които и Георги Господинов.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар