Translate

събота, 18 май 2024 г.

Доброволци от Yettel засадиха близо 1300 дръвчета в Новата гора на София

Телекомът дарява 1000 работни часа годишно за подкрепа на каузи в помощ на природата и хора в нужда

 

 

Доброволци от Yettel се включиха в пролетната залесителна акция на Новата гора на София-2 край село Негован, като засадиха близо 1300 дръвчета – дъб цер. Обединени около каузата за по-чисто и зелено бъдеще, в инициативата се включиха не само работещите в телекома, но и техни близки. Кампанията е част от доброволческата програма на телекома и отразява стремежа на компанията, заедно със своите служители, да подпомага важни обществени каузи за по-устойчиво бъдеще. И отразява посланието на телекома за силата на колективните действия и важната роля на личния пример за новото поколение.

Целта на Yettel, заложена и в стратегията за устойчиво развитие, е да дарява 1000 работни часа годишно за дейности в полза на обществото. Важна стъпка за нейното осъществяване е присъединяването на служителите към мисията да бъде социално отговорна и устойчива компания. Както и възможността за работещите в телекома сами да избират между широк избор от дейности, в които да участват. Под надслов „Заедно за добро“ всеки месец екипът на Yettel подкрепя различни инициативи, свързани с опазването на околната среда и осигуряване на помощ за хора и животни в нужда.

Реализираните от началото на 2024г. доброволчески активности включват грижи за бездомни кучета, работилница за мартеници, раздаване на хуманитарна помощ и почистване на района около езеро Панчарево. В залесителната акция през май участваха близо 90 души, които подпомогнаха инициативата за засаждане на зелен пояс от нови гори около столицата, стартирала още през 2017г. През пролетния сезон се очаква в Новата гора на София-2 около с. Негован да бъдат засадени близо 20 000 широколистни фиданки на площ около 30 декара. Проектът има за цел да подобри качеството на въздуха, като разшири горските масиви в крайградските райони на столицата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар