Translate

петък, 13 октомври 2023 г.

Пивоварница FRIK&S отваря врати в Пловдив на 13 октомври

Новото място ще се отличава с концепцията за крафт бира, крафт храна и крафт музика

 

 

Ресторантът на Пивоварница Каменица в град Пловдив отваря врати отново този
петък, 13 октомври, 2023г. Мястото започва да работи под името Пивоварница
FRIK&S с нова концепция и ще предоставя крафт преживяване – крафт бира, крафт храна, крафт музика. Новото име на бирарията е вдъхновено от едноименната марка крафт бира FRIK&S, която се произвежда в микропивоварната Пивоварница Каменица.

За мястото

Пивоварница FRIK&S ще се управлява от екипа на успешното заведение в град София, Маймунарника, което се отличава със своя автентичен стил за тематични събития, крафт фестивали, етно/поп/рок и алтернативна музика, традиционно българско меню, хубава крафт бира и приятна атмосфера насред гора. Екипът пренася опита си от „Маймунарника“, за да предостави едно истинско крафт преживяване на всички почитатели, жители и гости на града под тепетата. В Пивоварница FRIK&S ще откриете разнообразие от крафт предложения от портфолиото на марка FRIK&S, седмични бирени предложения, подбрано бирено меню за всеки вкус, акустична музика на живо и различни изненади и събития всяка седмица.

„Искаме Пивоварница FRIK&S да бъде част от културната карта и календар на Пловдив, да я превърнем в място, изпълнено с живот, събития и качествена местна бира и храна. Подходът ни е крафт бира, крафт храна и крафт музика. Всичко тръгва от идеята за качеството на съставките, педантичността към производството и детайла в правенето на крафт бира, които ще прехвърлим и към останалите два елемента – храната и музиката. Освен на бирите, които се приготвят на място, ще заложим на храна, също приготвена на място – без замразени продукти и полуфабрикати. Относно музиката - ще представим различни изпълнители на пловдивската публика в акустични вечери. Ще дадем сцена както на големи български, така и на местни музиканти. Част от големите световни имена, които идват за концерти в Маймунарника, ще дойдат и в Пловдив за акустична вечер.  Едно е сигурно – предстоят ни вълнуващи събития”, споделя Павел Крумов от екипа на Маймунарника.

Пивоварница FRIK&S е носител на наследството на първата бира на България

Каменица с нейната близо век и половина история и традиции, но и винаги с поглед към бъдещето. Имената на мястото заедно с крафт марката FRIK&S са вдъхновени от смелия предприемачески дух на основателите на Каменица. Пивоварница FRIK&S продължава да събира приятели за хубави срещи под емблематичния комин.

„За нас в Каменица бе изключително важно да намерим правилния партньор, с който да вдъхнем отново живот на ресторанта на Пивоварница. Отне ни няколко години, в които проучвахме потенциални възможности, срещахме се с различни партньори, които ни представяха своята концепция за развитие на мястото. Искахме да превърнем отново Пивоварница Каменица в притегателна точка за пловдивчани и място, в което приятели, почитатели на пивото или просто ценители на крафт преживяванията да се събират отново. В лицето на екипа на „Маймунарника“, с който работим много добре и в град София вече повече от 4 години, видяхме точно това“, споделя Владан Матич, изпълнителен директор на „Каменица“ АД.

За бирите

Микропивоварната, която се намира в общия комплекс заедно с ресторант Пивоварница FRIK&S, продължава да работи и да произвежда висококачествени занаятчийски бири с марка FRIK&S. Портфолиото на FRIK&S наброява 9 различни стилове крафт бира – FRIK&S Pils, FRIK&S NEIPA, FRIK&S Spice Weiss, FRIK&S Dark, FRIK&S Pale Ale, FRIK&S IPA, FRIK&S Summer Pils, FRIK&S Bee Ale, FRIK&S Ale с боровинки. Всички те се предлагат в наливен вариант в ресторанта, а FRIK&S IPA, FRIK&S Pale Ale и FRIK&S Spice Weiss се предлагат и във вариант от стъклена бутилка от 330 мл.

За пивоваря

Със своя изключителен опит, знания и новаторство, майстор-пивоварят Иван Карагьозов е един от първите крафт пивовари в страната, създал едни от първите занаятчийски пива в България. Негова е идеята за създаването на всеки един вид бира на Пивоварница Каменица, залагайки на добре познати световни стилове бира, пречупени през неговата призма, с добавени български билки и подправки, с нотки на традиционност и модерност. Именно тези фактори правят всяка една от бирите уникална по своя вкус и съставки.

За откриването

Пивоварница FRIK&S отваря врати на 13 октомври, петък, от 19.00 часа, бул. Източен 69. От екипа са планирали цял откриващ уикенд с акустични изпълнения на живо. В петък гости ще бъдат Ерсин от Jeremy? и Иван Велков от P.I.F., а в събота музикалната програма ще е посветена на изпълненията на живо на Иво Матеев и DESY & THE SHINY STOCKINGS и започва още от 13:00 на обяд. Повече за събитията, както и всички новини около Пивоварница FRIK&S можете да научите на Facebook

страницата: https://www.facebook.com/pivovarnitza и Instagram: https://www.instagram.com/pivovarnitza/.

Пивоварница FRIK&S – мястото за крафт бира, крафт храна и крафт музика. Да се видим под комина!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар