Представители на Асоциацията бяха в страната по
покана на едни от най-добрите родни шеф готвачи
Представители на Международната асоциация на
готвачите Jeunes Restaurateurs /JRE/ посетиха България
по покана на едни от най-добрите български готвачи. Ханс ван Манен, директор на
асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия,
обсъдиха с тях възможността страната ни да се превърне в най-новата дестинация
в престижния кулинарен списък на Асоциацията.
По време на престоя си в София, Ханс ван Манен
и Гаспер Пухан се срещнаха и с Йоана Милева – директор на Кулинарна академия
HRC. Асоциацията и Академията са дългогодишни партньори по международните
стажантски програми, осъществявани от курсистите на HRC, които се обучават в
професионална среда в ресторантите, част от каталога на JRE. По време на
срещата бяха обсъдени актуалните предизвикателствата пред професионалното
обучение в ХоРеКа индустрията и как чрез сътрудничеството
с JRE курсистите на Академията могат да развият
способностите си.
Друг повод за посещението на JRE в България
беше и годишният обяд, организиран ежегодно от Асоциацията, който събира над 50
международни топ готвачи на едно място. След миналогодишния успех на шеф Дани
Николов, сладкар в HRC, заедно с две курсистки в Академията, които приготвиха
десертите на престижното събитие, тази година JRE отново се довериха на HRC.
Обядът на едно от най-престижите международни кулинарни събития беше приготвен
от шеф Любен Койчев и двама курсисти на HRC.
Няма коментари:
Публикуване на коментар