Translate

събота, 1 юли 2023 г.

Програмата в Бизнес парк София продължава с разнообразни събития през цялото лято

Десетки хиляди граждани станаха част от фестивал Паркът и показаха потенциала на Младост 4 да се превърне в нов градски център.
 
 
Десетки хиляди граждани и гости на София посетиха фестивал Паркът, който
превърна Бизнес парк София в нов градски център с изкуство, концерти, кино, представления и разнообразни занимания за всички възрасти през изминалия уикенд. Събитието беше и официално откриване на новия покрив на паркосградата в парка, преобразен трайно в активно публично пространство от концепцията “100 стола” със сцена, барове, храна и места за работа и срещи на открито. Програмата продължава до края на месеца с още DJ сетове, куклен театър, кино прожекции, музикални концерти и уроци по танци, организирани от двигателите на инициативата от Фондация Колективът съвместно с екипа на Бизнес парк София.  
“София има нужда от повече публични пространства и по-добър достъп до култура извън центъра на града”, коментира резултатите от инициативата основателят на Колективът Мартин Янков. “Затова разработихме дългосрочен план за временни и постоянни трансформации и започнахме активизирането на Бизнес парка със събития, за да покажем на Младост и околните квартали, че имат своето споделено социално място в Бизнес парка.” 
“Хилядите семейства и млади хора, които посетиха фестивала ни убедиха, че работим в правилната посока.”, коментира Екатерина Радева, ръководител Специални проекти и ESG политики на Бизнес парк София. “Ние винаги сме предлагали един модерен и добре поддържан парк, който е достъпен и отворен за всички, но сега започваме да предлагаме повече съдържание и повече причини хората да прекарват времето си тук — както на нашите офис обитатели, така и на хората от квартала и от цяла София.”
В Парка продължават да работят и отворените ателиета на десет популярни съвременни артисти от различни жанрове, които предлагат различни артистични занимания. Това са съвременните танцови трупи Karkashian & Artists и ATOM Teатър, стрийтарт художника Алекси Иванов, калиграфите Letter Collective, визуалнитe артисти Мария Налбантова, Аксиния Пейчева, Гергана Иванова, Радостин Седевчев, Деница Милушева и Ким Холман. Техните ателиета организират ежемесечни безплатни работилници за посетители и обитатели на Парка. 
Можете да гледате видео от фестивал Паркът ТУК и да следите новата страница за събития на Парка и профилите на Бизнес парка в LinkedIn, Facebook и Instagram и за следващите събития от лятната програма.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар