Translate

събота, 1 юли 2023 г.

Българският кардиолог доц. Красимира Христова изнесе лекция в болница John Hopkins в Балтимор

 
 
Доц. Красимира Христова, която е медицински директор на Медицински център по сърдечно-съдови заболявания в София и председател на Българската асоциация по неинвазивна образна диагностика, изнесе лекция в
Johns Hopkins Hospital в Балтимор, САЩ, на тема „Ехокардиографски промени по време на бременност при пациенти с вродени сърдечни заболявания”.
Лекцията бе представена пред лекари в най-новия специализиран център Children’s Center Charlotte R. Bloomberg в Балтимор, който е част от болницата Johns Hopkins и е насочен към диагностика и лечение на деца и възрастни с вродени сърдечни заболявания.
Доц. Красимира Христова бе гост-лектор в Университета Johns Hopkins по покана на проф. Шелби Къти, директор на Helen B. Taussing Heart Center в Johns Hopkins и на доц. Алисън Хейс, медицински директор на ехокардоиграфските лаборатории в болницата.
Вродените сърдечни заболявания са най-честата форма на вроден дефект. Много пациенти, диагностицирани с вродено сърдечно заболяване, се нуждаят от специализирани грижи. Дори и тези, чието състояние е било възстановено в детството, тъй като са склонни към редки усложнения, които налагат лечение.
Хирургичните процедури могат да се влошат с течение на времето и пациентите с вродени сърдечни заболявания да развият придобити сърдечно-съдови заболявания, а комбинацията от тези две изисква специализирана грижа.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар