Translate

сряда, 3 май 2023 г.

Международно признание за водещи български дерматолози

ЕвроДерма е финалист за Балканските медицински награди
 
 
В клиника ЕвроДерма, която е основана преди 10 г., е създадена първата в България, Централна и Източна Европа клиника за лечение на Витилиго „Vitiligo Clinic” /съвместно с университета „Маркони“ в Рим/, което е значимо международно признание за професионализма на българските лекари, сочи журито на осмото издание на Балканските медицински награди . Във Vitiligo Clinic се прилагат най-високите научни постижения на медицината, най-новите технологии, най-съвременните начини на лечение на Витилиго. Това е и единствената сертифицирана по ИСО и акредитирана за обучение на специализанти по дерматология и венерология клиника у нас.
Клиниката е финалист за златните статуетки на BALKAN MEDICAL AWARDS 2023, които ще бъдат връчени на 5 май 2023г. от 19  ч. в ОТО Event Room в Пловдив. 
Организатор на събитието е Global Leaders - платформата за доказани професионалисти в Балканския регион.
ЕвроДерма е с голям международен авторитет, не само защото в нея работят най-добрите дерматолози в България, но и защото има участие в няколко международни проекта.
В клиниката е създаден и Център за лечение на хемангиоми в детска възраст /съвместно с фондация „Пиер Фабр“/
ЕвроДерма организира за първи път в страната, съвместно с френската фондация Атопичен дерматит- Училище за пациенти и родители на деца с Атопичен дерматит. Клиниката е избрана за провеждането на клинични проучвания съвместно със световно признатия Проф. Йоахим Флур.
В дерматологичната клиника се намира и специализираният център по алергични кожни заболявания, където се провеждат кожно-алергични тестувания на пациенти. Това е единственото място в България, където тестуванията се извършват със специализирани европейски серии за тестуване.
Клиника ЕвроДерма е основана през 2013г. и е резултат на общото желание и ентусиазъм на трима от водещите дерматолози в България – д-р Мариела Хитова, доц. Жана Казанджиева и проф. Николай Цанков.
Клиниката предлага:
• Дерматология
• Венерология
• Естетична медицина
• Лазерна система
• Клинични проучвания
Към клиниката има разкрити четири специализирани центъра. Тук се провеждат и клинични проучвания, одобрени от ИАЛ, под надзора на местната Етична Комисия. В ЕвроДерма се работи само с одобрени сертифицирани продукти и машини, а специалистите в клиниката са известни имена в българската дерматология, с голяма практика, високо квалифицирани, с множество публикации и специализации в чужбина.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар