Translate

неделя, 29 януари 2023 г.

Ортопед от световна величина ще обучава български специалисти за ставно протезиране

Организатор на курса AO Recon - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course е Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
 
 
Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ кани свои колеги от цялата страна на
AO Recon - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course, който ще се проведе на 30-31 март 2023 в София. Става въпрос за курс за ставно протезиране, част от програмата от събития на международно признатата Фондация АО, създадена да обучава ортопеди от цял свят в съвременните техники за лечение на фрактури.
Председател на курса е световноизвестният ортопед проф. Бас Масри от Ванкувър Канада, създател на класификацията за диагностика и лечение на перипротезните фрактури /счупвания около протезата/. От българска страна курса се организира от проф. Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и завеждащ Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София.
Сред чуждите лектори са едни от най-известните артропластични хирурзи в света: Франко Бенацо /Италия/, Джордж Махерас /Гърция/, проф. Георги Василев /Германия/, Кристиян Шишак /Унгария/ и Динко Видович /Хърватия/. От българска страна в курса ще участват Проф. Н. Цачев /ВМА София/, д-р П Братоев /Бургас/, д-р Й. Вълешков /Плевен/, д-р Н. Тивчев /София/, д-р Г. Димитров /Плевен/.
Ортопедите с опит и интереси в протезирането от България ще бъдат запознати с най-новите тенденции в оперативното лечение на комплексните и ревизионни случаи на тазобедрено и колянно ендопротезиране.
Основен акцент на събитието е практическа част, където ще се разглеждат различни техники за ендопротезиране. Участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси и да коментират с известните лектори свои случаи от практиката.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар