Translate

сряда, 11 август 2021 г.

United Group си партнира с Nokia за подобряването на опорната си мобилна мрежа, с която да предложи несравнимо потребителско изживяване

 

 

United Group обяви, че започва партньорство с Nokia в областта на модернизирането на облачно
базираната опорна мрежа, повишавайки качеството, капацитета и сигурността. Това ще подпомогне въвеждането на дигитални услуги  от следващо поколение в Югоизточна Европа, включително нови 5G услуги за частни и бизнес клиенти.

Заедно с облачно базираните опорни продукти, Nokia ще осигури и софтуер за управление на критично важните функционалности на мрежата, като значително увеличение на предоставяните скорости и първокласно клиентско изживяване, гарантирайки сигурността на потребителските данни.

Модернизацията с опорната мрежа на Nokia ще позволи на мобилните оператори от семейството на United Group – Vivacom в България и Telemach в Хърватия и Словения – да реализират масова свързаност на огромен брой устройства, които изискват не само интернет връзка, но и свръхнадеждна мрежова свързаност, за да поддържат приложенията и услугите, които са от решаващо значение за дигиталната трансформация на съвременната индустрия.

Модернизацията е част от петгодишната инвестиционна програма на стойност над 900 милиона евро, която United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в региона, реализира за обновяване на своите мобилни и фиксирани мрежи с цел да се предостави първокачествена свързаност и най-модерните продукти и услуги на милиони нови и настоящи клиенти.

Конкретно за България партньорството ще обезпечи стратегическия и инвестиционен приоритет за бързо и ефективно надграждане на покритието на 5G мрежата в страната, както и на 10-гигабитовата мрежа на Vivacom, която осигурява оптична интернет връзка със скорост до 10 пъти по-висока от предишното поколение мрежи и се обединява функционално с други иновативни услуги на United Group като телевизионната платформа EON.

Очакванията на United Group за следващите години са повишаването на скоростите през мобилните мрежи да достигнат до Gbps с минимално времезакъснение /low latency based/, разширените планове за мобилен интернет и фиксиран безжичен достъп да бъдат ключови двигатели на дигитализацията и конкурентоспособността на компанията на пазарите, на които оперира.

Подобренията ще гарантират също така, че операторите на United Group без проблем ще отговарят на всички изисквания по отношение на сигурността на мрежите във всяка от съответните им страни.

Споразумението разширява отношенията между Nokia и United Group, след като по-рано тази година базираната в Нидерландия компания избра Nokia да подкрепи пускането на нейните оптични мрежи от следващо поколение в Югоизточна Европа, които ще бъдат най-усъвършенстваните в региона.

Атанас Добрев, Главен изпълнителен директор Vivacom: „Нарастването на броя на свързаните устройства и всички изисквания, които потребителите днес имат към мобилните услуги, поставят на дневен ред необходимостта от мощна безжична мрежа, която може да прехвърля големи обеми данни бързо, сигурно и с много ниска латентност. Това е основата на Индустрия 4.0, на интелигентните градове, на съвременните производства, бизнес и образование. С подкрепата на Nokia, United Group изгражда най-добрата мобилна мрежа в Югоизточна Европа, фокусирана върху качество, ефективност и продуктови иновации. Така и в България не само можем да предлагаме най-модерните услуги, но и да гарантираме сигурност и отлично потребителско изживяване, съобразени с водещите световни стандарти.“

Мико Лаванти /Mikko Lavanti/, вицепрезидент на Nokia за Централна Европа и Централна Азия: „Nokia с удоволствие за пореден път подкрепя силната позиция на United Group в Югоизточна Европа. Водещото на пазара основно портфолио на Nokia продължава да демонстрира своите обхват, надеждност и иновативност, използвайки истински облачни възможности и централизирано или разпределено внедряване. Очакваме с нетърпение да предоставим на United Group и нейните клиенти отлична мрежова ефективност и покритие.“

Планът за реализация включва първоначалното интегриране на облачни технологии в 3G, 4G и 5G мрежите на United Group, стартирайки от третото тримесечие на тази година.

На българския пазар United Group притежава телеком-оперaтора Vivacom и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар