Translate

понеделник, 12 април 2021 г.

„Серотонин“ и „тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ с номинации за наградите ИКАР

Wo Man“, част от афиша на ДНК, получи номинация в категория „Съвременен танц и пърформанс“ 

 

 


Спектаклите – „Серотонин“ и „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ които са част от редовната програма на Театър Азарян, получиха номинации ИКАР в различни категории.

С номинация „Дебют“ е Боряна Мануилова за изпълнението си на Юзу в „Серотонин“ по романа на Мишел Уелбек, реж. Крис Шарков, копродукция на „Exodus Art“ и Театър Азарян. Спектакълът бе номиниран в още една категория – „Сценография“ за Илияна Кънчева.

В категория „Режисура“ номинация получи Василена Радева за „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“ по мотиви от книгата „Годината на осемте химии” от Петя Накова, продукция на „Паник Бутон Театър“ в партньорство с Concept Studio и Театър Азарян.

Номинираните спектакли ще можете да гледате през април, съответно на 13 април – „Серотонин“ и на 17 април – „Тяло, хвърлено под ъгъл към хоризонта“.

Спектакълът, част от програмата на ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс – „Wo Man“ на Марион Дърова, бе номиниран в категория „Съвременен танц и пърформанс“.

Това стана ясно на онлайн пресконференция на Съюза на артистите в България /САБ/, който ежегодно оценява най-добрите постижения в областта на драматичния и куклен театър, цирковото и вариететното изкуство, драматургичното и критическото писане, техническото осъществяване, дублажа на филми и сериали, както и в областта на съвременната българска музика и съвременния танц и пърформанс.

И през тази година Националният дворец на културата партнира на Съюза на артистите в България за организирането и провеждането на събитията, част от програмата на Софийски театрален салон, а Театър Азарян гостоприемно ще отвори врати за извънстолични театри.

Националните награди ИКАР ще бъдат връчени на 11 май на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар