Translate

четвъртък, 18 февруари 2021 г.

Европейското дружество по кардиостимулация връчи престижни сертификати на двама кардиолози от Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център

Двамата специалисти са сред малцината в България, покрили европейските изисквания за експертност при имплантиране на устройства за лечение на аритмии

 

 

Д-р Искрен Гарвански и д-р Николай Маринов от Отделението по електрофизиология и кардиостимулация в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център са сред петимата лекари в България със сертификат от Европейското дружество по кардиостимулация. Сертификатът удостоверява качество и експертиза за извършване на пълния обем процедури в сферата на кардиостимулацията - пейсмейкъри, сложни системи за ресинхронизираща терапия /CRT/, loop recorder /имплантируемo холтер устройство, което се използва за диагностика на неуточнени припадъци/, кардиовертер дефибрилатори.

Изпитът за придобиване на европейски сертификат се провежда веднъж годишно, като успешно покрилите изискванията биват сертифицирани с валидност 10 години. През тази година изпитът за първи път се проведе дистанционно, като към всеки изпитван е определен индивидуален проктор. В историята на сертификата през 2021г. най-малък процент лекари успешно са издържали изпита спрямо общия брой на явилите се.

Благодарение на иновативните технологии и експертния екип в Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център  всички пациенти с аритмии и електрофизиологични нарушения могат да получат високоспециализирано изследване за оценка възбуднопроводната система на сърцето и определяне на патологичните зони. В болницата се лекуват пълния спектър ритъмно-проводни нарушения /включително тежки и живото застрашаващи аритмии и предсърдно мъждене/. Освен провеждането на сложни електрофизиологични процедури, в болницата се прилага целият обем процедури, свързани с постоянната електрокардиостимулация.

Отделението по елекстрофизиология и кардиостимулация разполага със супер модерната зала, оборудвана с единствени по рода си у нас технологии и системи за диагностика и лечение на ритъмно-проводни нарушения на сърцето. Последно поколение система за триизмерно картографиране на сърцето – CARTO прави възможно лечението на сложни аритмии каквито са живото застрашаващите камерни тахикардии и на най-често срещаната аритмия - предсърдно мъждене.

Освен системата за 3D картографиране на сърцето, високотехнологичната зала разполага с апаратура, която позволява лечение на предсърдно мъждене чрез замразяване на тъканите – криоаблация. Процедурата е уникална за България, за първи път е извършена в Сърдечно-съдов център, а болницата е безспорен лидер в извършени брой процедури криоаблации за година.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар