Този път Рамзи се отправя на пътешествия и пиршества
в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана. Втори
сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“ ще бъде излъчен премиерно по National
Geographic този септември
Гордън Рамзи затяга
връзките на ботушите си, грабва ножовете си и поема отново на път във втори
сезон на „Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател“, който ще се излъчва
премиерно по National Geographic този септември. Изкусният шеф-готвач и „Айрън
Мен“ атлет, отличен с множество звезди „Мишлен“, продължава приключенията си по
света в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде
излъчена в 172 държави на 43 езика. Втори сезон проследява вълнуващите
приключения на Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.
„Този сезон изследваме
седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история“
– казва Рамзи. – „Имаме възможността да се учим от местните жители и да чуем
техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за
света около нас.“
Гордън Рамзи пътува и
пирува из Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана,
поема към още по-диви места и отвъд заучените рецепти, за да изследва
световната кухня. Той предприема пътешествия до сърцето на местата, които
посещава, изкачва планини, бори се с 3-метрови вълни, издържа на минусови
температури и си проправя път през дивата пустош, за да открие някои от
най-добрите съставки на света. Рамзи рискува живота и крайниците си в
най-смелото си приключение досега, като плува във води, населени от големи бели
акули, включва се в традиционно бягане с бикове и много други, за да постигне
превъзходни кулинарни резултати.
Под наставленията на
местни експерти и кулинарни легенди, които среща по време на пътуването си, той
взима участие в кулинарни обичаи и научава повече за изкусителните деликатеси и
свежи вкусове, уникални за различните региони. Всяка съставка, която събира, всяко
ястие, което опитва и всеки човек, с когото се среща, ще го вдъхновят да
създаде съвсем нови рецепти, които да представят същността и сърцето на
дадената култура. Всеки епизод завършва с предизвикателство, което Рамзи си
отправя. По време на голямо финално готвене, той се изправя редом с кулинарна
легенда от дадения регион и заедно готвят за местни хора, с които се е запознал
по време на пътешествието си.
Част от приключенията,
кулинарни и други, които Гордън ще преживее този сезон, включват:
-
Да рискува живота и
крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено
оризово поле в Западна Суматра;
-
Да се гмурне смело сред
скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти;
-
Да скочи от хеликоптер
във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка;
-
Да разучава индонезийска
пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди;
-
Да се отправи на пътешествие
с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа
зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци;
-
Да се хвърли в ледените
води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във
фиордите;
-
И да се бори с вълните,
за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест
90-килограмова мрежа в открито море.
„Гордън Рамзи:
Кулинарният изследовател“ е продуциран от Studio Ramsay за National Geographic.
За Studio Ramsay, изпълнителни продуценти са Гордън Рамзи, Лиса Едуардс и Джон Крол. За
National Geographic, изпълнителен продуцент е Бетси Форхан, вицепрезидент на
продукцията е Кевин Тао Мохс /Kevin Tao Mohs/, а изпълнителен вицепрезидент на
National Geographic за документални продукции е Джеф Даниълс.
Няма коментари:
Публикуване на коментар