Translate

сряда, 11 март 2020 г.

COLGATE® представя новата паста за зъби Smile For Good, предлагаща прозрачност на съставките, както и първата рециклираща се тубичка


Революционната паста за зъби се предлага в два варианта и с напълно прозрачно съдържание

През февруари COLGATE® лансира на пазара нова паста за зъби Smile for Good , която се предлага в две разновидности - Smile for a Good Protection и Smile for a Good Whitening. Тя се отличава от останалите продукти на компанията по – прозрачността на етикетното съдържание и рециклиращата се тубичка.
Според проучване, проведено във Великобритания, около три четвърти /74%/ от потребителите търсят все по-често продукти, които имат ползотворно въздействие върху здравето, но и не влияят негативно върху околната среда. 
COLGATE® Smile for Good съдържа минимален брой активни съставки, които са подбрани, така че да бъдат достатъчно ефективни. Всяка една от тях е обяснена на достъпен и разбираем език на предната страна на опаковката. Това решение предлага на потребителите възможността да се запознаят отблизо със съдържанието на революционния продукт и предназначението на всяка от съставките.
Формулата на COLGATE® Smile for Good съдържа 99,7% натурални и целенасочено подбрани съставки, които осигуряват оптимална грижа за здравето на зъбите. Сред тях са флуор, силициев диоксид, глицерин и др. Освен това, ограниченият списък на съставките не включва SLS, TiO2 /Titanium dioxide/ титанов диоксид или захарин. Иновативната за производителя паста за зъби е сертифицирана от Vegan Society, FSC /Forest Stewardship Council/ и EcoCert, което свидетелства, че повечето компоненти във формулата са извлечени от естествени източници.
Друго основно предимство на новата COLGATE® Smile for Good, е че пастата за зъби се предлага в иновативна, рециклираща се опаковка. Според данни на Великобритания, повече от две трети от жителите на страната не знаят, че тубичките от паста за зъби не могат да се рециклират, а това е предпоставка за прекомерно замърсяване на околната среда. Smile for Good е първата паста за зъби на компанията COLGATE®, която се предлага в рециклираща се опаковка със сертификат от RecyClass.
Статистиките показват, че годишно в световен мащаб се продават 20 милиарда тубички с паста за зъби. Следвайки ангажимента си в полза на обществото и околната среда, COLGATE® предоставя на конкурентите си технологията по създаването на революционната опаковка, за да гарантира, че всички тубички от паста за зъби отговарят на изискванията за рециклиране и да подпомогне този процес на глобално ниво.
„Ние от Colgate искаме да превърнем тубичките за пасти в част от кръговата икономика, като поддържа тази пластмасова продукция и елиминира отпадъците. Ако успеем да стандартизираме тубите за рециклиране сред всички компании, всички печелим. Искаме тубичките за паста за зъби - и в крайна сметка всички видове туби - да отговарят на същите стандарти за рециклиране на трети страни, които ние сме постигнали. Можем да приемем тези общи стандарти за тубичките и все още да се конкурираме със съдържанието им." сподели Ноел Уолъс, главен изпълнителен директор и президент на COLGATE®-Palmolive. Също така технологията за рециклиращи се тубички допринася за неговата текуща работа в подкрепа на целите на ООН за устойчиво развитие и на новия глобален ангажимент на Фондация „Елън Макартър“, чиято мисия е да ускори прехода към кръгова икономика.
Повечето от днешните опаковки на паста за зъби са направени от тънки листове пластмасов ламинат - обикновено комбинация от различни пластмаси - притиснати около тънък слой алуминий. Сместа от материали прави невъзможно рециклирането чрез познатите методи. COLGATE® Smile for Good променя това, като използва полиетилен с висока плътност /HDPE/ – това на практика е пластмасата, използвана за направата на опаковки за мляко и други пластмасови бутилки, които вече отдавна се рециклират навсякъде по света.
Преди да се стигне до революционното решение е разпространено мнението, че HDPE е прекалено твърд, за да се създаде тубичка, която лесно да се изстисква. Но инженерите от Colgate измислят как да комбинират различни степени и дебелини на HDPE ламинат в туба, отговаряща на стандартите за рециклиране, като същевременно защитава продукта и поддържа изискванията на високоскоростното производство и се запазва комфорта за изстискване на пастата.
Наскоро рециклиращата се тубичка получи признание от APR /Асоциацията на рециклиращите пластмаси/ и RecyClass /Инициатива, която работи за подобряване на рециклируемостта на опаковките/, които определят стандартите за рециклиране съответно в Северна Америка и Европа. COLGATE® се ангажира с участници в опаковането и рециклирането, за да изгради осведоменост и приемане на тубичката, „готова за рециклиране“.
COLGATE® продължава да надгражда постоянните си усилия да помогне на хората да направят малки, но устойчиви промени към по-добро, като лансира на пазара и бамбукова четка за зъби Colgate Charcoal Charcoal. Чрез нея и пастата за зъби COLGATE® Smile for Good, компанията цели да постигне ангажимента си за 100% рециклируеми опаковки до 2025г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар