Интериорният дизайнер и
финалист в третия сезон на MastreChef Димитър Димитров се включи на живо в
ефира на „Преди обед“, за да покаже своят брънч ресторант на зрителите на bTV. Той сподели пред Венета Георгиева, че след
участието в кулинарното шоу е съчетал двете си страсти и е създал място, в
което и архитектурата и храната са негово дело. Интериорът е подчинен на
желанието му да покаже покаже една старинна, емблематична за столицата сграда
на Лъвов мост, като допълни тухлените стени на 90 години с антикварни елементи
и концептуално меню.
Димитър разказа, че
участието му в MasterChef безспорно е предопределило решението му за професионален завой. И преди
да влезе в кухнята на кулинарното шоу, той е работил в ресторанти, но в ролята
на управител. След като се класира за финала на третия сезон, той решава да
погледне от другата страна като създаде собствено място, в което да представя
своето виждане за храната. И допълва – „MasterChef безспорно ми помогна, но без много работа,
нищо не става!“. Той разказа, че пътят, който е изминал изисква 24-часова
отдаденост, много безсънни нощи, постоянство и упоритост, защото очакванията на
хората са огромни и няма право на никакви грешки.
В продължение на заявката
си на финала на MasterChef за възраждане на българската кухня, Димитър е изградил менюто на
ресторанта си с брънч ястия по „рецептите на баба“. Любимите вкусове от
детството той представя по един нов и елегантен начин, като не прави никакъв
компромис с вкуса. Специално за зрителите на bTV кулинарят показа модерната си интерпретация на
русенско варено. Той приготвя основния продукт от свинска плешка и телешка
кайма, като е задължително месото да е от малки, локални ферми. Сервира
вкусното и калорично ястие с препечени филийки хляб с квас, сос от кисели
краставички, поширано яйце, трохи с пресни билки, традиционната запръжка с
масло и червен пипер и свежа салса с домати, краставици и магданоз. Така
комбинирани, любимите на българина продукти се превръщат в апетитна и питателна
храна, която ще ни държи сити.
Няма коментари:
Публикуване на коментар