Свирепа битка за победа и сблъсък на характери и
умения ни очаква от 25 февруари в третия сезон на Hell’s Kitchen България. Сред
претендентите да се докажат на шеф Ангелов има такива, които са готвили за Вин Дизел,
Лейди Гага, Стивън Сегал и Харисън Форд
Победата е споделената
мечта на всички 18 участници в третия сезон на Hell’s Kitchen България, който стартира на 25 февруари в
21.00 ч. по NOVA.
Но само един ще я
постигне, затова те не крият готовността си да се борят за нея с всички
средства. След като един от участниците сподели, че е готвил лично за Джейсън
Стейтън и отборът на Манчестър Юнайтед,
останалите веднага се включиха на висока звездна скорост и заваляха признания,
че сред претендентите да грабнат голямата награда - 100 хиляди лева и работа в
ресторант на шеф Виктор Ангелов има такива, които вече са спечелили кулинарното
одобрение на топ звезди като Вин Дизел, Стивън Сегал, Лейди Гага и Харисън
Форд. Това, което обединява известните е предпочитанието към здравословна
кухня, приготвена от висококачествени пресни продукти с минимално използване на
мазнина. „Затова много важно е правилната употреба на различни подправки, които
да създадат уникален вкус и аромат на блюдата, без на нарушават здравословните
им качества. Пърженето е строго забранено в диетата на звездите“ – така
обобщават участниците своя опит със знаменитостите.
От българските звезди, за
които участниците са приготвяли храна, като най-голям естет и гурман се
очертава Азис, а с най-малко претенции е волейболния ни ас Владо Николов.
„Да готвиш за звезди е
голямо предизвикателство, но дори това не може да се сравни с
предизвикателството да готвиш за шеф Ангелов“, споделя една от участничките,
чиято мечта е да отвори собствен ресторант, след като, разбира се, спечели
възможността да се обучи при шеф Ангелов. „Само като те погледне, имаш
усещането, че вече знае не какво правиш в момента, а как точно ще сгрешиш в следващите
10 минути. Интересно е, че повечето хора го смятат за строг, а за мен той е
изключително справедлив и лесно прощаващ. Той е отдаден на това да ни научи и
тази енергия не те сковава, а те вдъхновява“.
Сред участничките има и
такива, които свързват кариерата си и с шоу-бизнес – две от тях искат да имат
собствено кулинарно предаване, а едната е изявен кулинарен блогър в Инстаграм.
Повечето от тазгодишните професионалисти в Hell’s Kitchen се увличат по италианска и испанска кухня,
защото те са едновременно близки до нашия вкус и дават много широко поле за
интерпретации. Следващите по популярност са азиатската и индийската, които в
световен мащаб са превзели етно кулинарната сцена и всеки модерен шеф трябва да
е запознат с екзотичните им потайности.
Участниците в третия
сезон на Hell’s
Kitchen споделят, че любимата им
кухня е българската. „Ако български готвач не може да сготви една хубава мусака
и да я поднесе така, все едно сервира омар, то тогава не е никакъв готвач“
казва участникът, чиято мечта е да отвори ресторант за българска кухня.
Масово участниците в
новия сезон на Hell’s Kitchen България казват, че в кухнята биха могли да ги извадят
от равновесие, хаоса и дезорганизацията, мудността и разбира се неодобрението
на Шеф Ангелов.
Жените са единодушни, че
ще са на „седмото небе“, ако шеф Виктор Ангелов ги похвали и са категорични, че
само един негов критичен поглед ще е достатъчен, за да се разплачат. Мъжете
твърдят, съвсем очаквано, че не са толкова емоционални и ще успят да владеят
емоциите си, но зрителите от опит знаят, че предаването не спестява и мъжките
сълзи.
След
първите няколко дни на интензивна подготовка и сериозни предизвикателства в Кухнята на ада, впечатленията на участниците
от колегите им все още са само позитивни
и
варират от „професионалисти със самочувствие“ и „сериозна
конкуренция“ до “супер
са“ и „позитивни хора“.
Това
не бива да ни заблуждава,
коментира шеф Виктор Ангелов, чийто опит показва, че най-позитивно настроените
в началото участници, най-бързо се превръщат във вълчи конкуренти и обратното.
Именно тези обрати са най-интересните според него и той е готов с нови похвати
и предизвикателства към участниците, които да ги извадят зоната им на комфорт. „Това
е необходимо, за да се вдигне градуса на емоциите. Защото без пот, сълзи и
емоции под налягане можеш да станеш добър професионалист, но никога велик шеф,
а аз търся великани в кухнята“.
Няма коментари:
Публикуване на коментар