Translate

сряда, 13 февруари 2019 г.

Все повече мъже се интересуват от естетичните процедури


  • за последните 5 години естетичните процедури за мъже нарастват с повече от 40%;
  • най-популярни сред мъжете в България са лазерната епилация и козметичната грижа за лицето;
  • глобалият пазар на мъжки естетични процедури се очаква да нараства със 7% на годишна база до 2021 г.
Глобалният пазар на естетични процедури за мъже ще нараства стремглаво до 2021, с годишен темп от над 7%, показват данни от проучванията на агенцията за анализи Technavio. Към 2016 г. обемът му е оценен на 2 324.34 млн. долара, а се очаква в следващите 5 години да нарасне с още 961.47 млн. долара или с над 40%. Един от основните двигатели за повишаване на търсенето на нехирургични процедури е техният минимален възстановителен период.
Българският мъж също се интересува от естетични продукти и услуги. Най-често това са млади мъже между 25-45/50 години, с доходи над средните, добре образовани и от различни социални кръгове.
Д-р Росица Денчева, от естетична клиника REVERSE, споделя, че масово мъжете идват в клиниката с конкретен дерматологичен проблем, но са все по-отворени да получат допълнителна информация за естетични процедури.
„Най-популярните сред мъжете са лазерната епилация и козметичната грижа за лицето – специализирана процедура, която от една страна подпомага козметичната грижа, а от друга е допълваща при лечение на акне, разширени капиляри, фини линии и бръчки. От инжекционните терапии най-често се правят ботокс, филър или мезотерапия/плазмотерапия. Когато веднъж се доверят и започнат да правят подобен тип терапии, мъжете са склонни напълно да следват съвета на лекар и да продължат с инжектирането и на други продукти“- допълва д-р Денчева.
Ако преди 10 години мъжете не сa се интересували от естетични процедури, днес 20% се възползват от услугите на дерматолозите. Основното притеснение на мъжкия пол е дали крайният резултат ще изглежда естествено. Стремежът им е да не се вижда, че има намеса.  За разлика от жените, мъжете не се интересуват от попълването на бръчките, колкото от това
да имат стегната и добре изглеждаща кожа.
Общите тенденции в естетичната дерматология са в посока естествено излъчване. Модата на застиналите лица отдавна е в миналото. Целта е всички естетични процедури да стават все по-безопасни и да не нарушават ежедневието на пациента. В повечето случаи се прилагат комбинирани терапии, които ще са насочени конкретно към проблема, който трябва да се реши. Няма го познатия подход – при бръчки на челото - ботокс, при хлътване - филър. Мисли се за всичко комплексно, като се вземат предвид бръчките, хлътванията по лицето и текстурата на самата кожа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар