Translate

четвъртък, 14 февруари 2019 г.

И „Хъс“ ООД - финалист в престижни балкански награди


Българската мечта е възможна: От малък семеен склад до индустрия за милиони

Индустриалният лидер "Хъс", с пазарен дял от около 20%, е финалист в престижните годишните награди Balkan Business Awards 2019. Златните статуетки, които ще отличат най-значимите постижения в бизнеса на Балканския полуостров, ще бъдат връчени в началото на март, съобщиха от VIP Communication PR.   
"Хъс" ООД е семейна компания, създадена в малък склад в Пловдив през 1990 г. Вече три десетилетия дружеството развива своите продукти и услуги и в момента е лидер в търговията с метали и метални изделия в България, като има добри позиции и на международните пазари. Разполага с бази в цялата страна и непрекъснато разширява портфолиото си.
Към търговията с метали компанията добавя и производство на различни метални изделия като профили, заварени мрежи , арматурни заготовки и т.н. Постепенно собствениците на „Хъс“ започват да инвестират в транспорт, строителство и други производства, като около основното дружество ще създава цяла група от компании, специализирани в новите дейности.
През 2013 г. дружеството придоби един от основните си конкуренти "Кльокнер Металснаб" от германската Kloeckner. Впоследствие новата компания е преименувана на "Металснаб България". През 2015 година пък "Хъс" навлезе активно и в производството. Компанията придоби терените на бившия "Балканкар Рекорд - Дунав" в Лом и изгради там завод за метални тръби. Част от проекта, в който бяха инвестирани 10 млн. лв., бе финансиран по оперативна програма "Конкурентоспособност". Продукцията е насочена основно за износ към Европа и това е причината за избор на крайдунавския град.
Същите предимства има и локацията на най-новото предприятие в групата – „Полимери“ в Девня, което е близо до пристанище Варна-запад. Там собствениците на „Хъс“ ООД инвестират в производството на химически продукти.
През годините компанията непрекъснато инвестира в технологично оборудване, техника и в

своите кадри.

Компанията разполага с 14 складови, търговски и производствени бази с обща площ над 1 600 000 кв. м2. В тях са изградени 200 000 кв. м Има над 120 000 т. складови наличности, енергичен и квалифициран екип, над 50 тежкотоварни автомобила, финансов потенциал за изпълнение всички ангажименти към доставчици и партньори в срок и техническо оборудване за производство на различни метални изделия и заготовки. 
Наградите Balkan Business Awards 2018 ще отбележат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на тези региони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар