Translate

петък, 15 февруари 2019 г.

Аксел Харди разработи уникално плетиво тип жакард


Оригиналното плетиво представлява двулицева тъкан, която може да бъде изработена от различни видове естествени материи. Новото жакардово плетиво прави дрехите мултифункционални като начин на обличане и промяна на цветове. То е проектирано със знака на безкрайността, вплетен в двете букви на името Аксел Харди като символ на безкрайността на човешкото въображение и възможности.
Дизайнерката, която създава авторски плетива вече 25 години, сподели:
-Десет години мечтая да създам свое собствено плетиво и дълго време търсих подходящия знак за него. Тази нова тъкан вече ще присъства във всяка колекция, която създавам и със знака на безкрайността, вплетен в нея, отправям моето послание към дамите – да следват въображението си и смело да откриват нови хоризонти.
„Безкрайно въображение“ (Infinite Imagination) е първата и колекция, създадена с уникалното плетиво. Тя включва луксозни плетива за вечерна и шик кежуъл визия в сребристо-златист микс, допълнен от екрю, бежово и черно. Рокли, поли, гащеризони, наметки, манта, блузони и мулти комплекти се трансформират в различни облекла. Запазена марка на дизайнерката е - многофункционалността на облекла, които могат да се трансформират в два, три и повече видове дрехи. Уникалният стил, който тя създава, е
микс от бохо-шик, фънки елементи, лагенлук, готик и авандгард.
Характерното при нея е комбинирането на плетива и плат от естествени суровини, както и органичното багрене на тъканите. А високия клас метализирани вискозни прежди са изработени изцяло от български материали с цел подпомагане на родното производство.
Основна цел на Аксел Харди е да предлага индивидуални облека, с които всяка дама да изрази себе си. Повечето и облекла са в универсален размер, което ги прави комфортни и подходящи за всеки тип фигура и възраст.
Уникалната дизайнерска колекция бе показана премиерно по време на ревю-спектакъл на Академията за мода по повод десетото юбилейно издание на наградите „БГ модна икона“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар