Translate

вторник, 21 август 2018 г.

Успех в ограничаването на шофирането в нетрезво състояние сред младите


Образователният модул „Шофиране=Отговорност“ се проведе в над 1000 часа в десетки населени места в цялата страна

Програмата „Шофиране=Отговорност“, част от платформата за социална отговорност на Перно Рикар България, се радва на впечатляващи резултати в своя трети сезон. Месец преди началото на предстоящата учебна година отчетът за постигнатото през миналата надминава първоначалните цели, а ефектът е повече от осезаем.
Благодарение на общите усилия на държавата, в лицето на МВР и тези на бизнеса – в това на алкохолната компания Перно Рикар България, няма нито един загинал абитуриент при ПТП по време на празненствата. Щастливата новина е официално потвърдена от дългогодишните партньори на образователната програма „Шофиране=отговорност“ в лицето на дирекция „Пътна Полиция“ към МВР.
Кампанията стартира през 2015/2016 учебна година и с всяка изминала успехът й става все по-забележителен. За целите й специално бе създаден 17-минутен късометражен филм "Моментът никога не е само един" с участието на редица звездни актьори - Александър Сано, Силвия Петкова, Филипа Балдева и Силвестър Силвестров. Режисьор е легендарният Зоран Петровски, а сценарист - Георги Иванов. Основният фокус на програмата е предназначен към учениците в 11 и 12 клас, на които предстои, или съвсем скоро са придобили документ за правоуправление на автомобил.
Част от приятелите и посланици на тази идея пътуват стотици километри, за да се срещнат наживо с учениците, които са проявили завиден интерес към програмата. През тази учебна година „Шофиране=отговорност“ може да се похвали и с още един участник на борда – невероятно забавния актьор и стендъп комик Ники Станоев. Рамо до рамо с колегите си Александър Сано, Силвия Петкова и Калин, Венсан и Жорони от група „Нема К‘во“, с много смях и по един нестандартен начин те се запознаха със стотици деца от Банкя, Русе, Сливница, Костенец, Карлово, Търговище, Габрово, Костинброд, София и др. През третата година на програмата бяха осъществени над 300 часа, а новоприсъединилите се към нея
населени места са над 20.
Тази година социалният проект на Перно Рикар България получи официалната подкрепа на Министерството на образованието и науката. Заслуга за това има високата ефективност на разработения учебен модул, който предоставя изключително полезен ресурс на класните ръководители и ангажира вниманието на младежите по атрактивен начин и развенчава митовете за бързо изтрезняване сред начинаещите и бъдещи шофьори на възраст 16-25 г.
Партньори на програмата са Асоциация Родители, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, СПИРИТС България, Съюз на българските автомобилисти, МВР, дирекция „Пътна Полиция“.
Кампанията свидетелства за дългосрочния ангажимент на Перно Рикар България за развитие и подобряване на средата на живот, в която младите хора са основна градивна единица на бъдещето. Алкохолната компания е емблематична в своята отдаденост към социалните каузи, а устойчивостта на създаваните и реализирани кампании е запазена марка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар