Translate

вторник, 21 август 2018 г.

„Лара“ – е една книга узряла като лятото на жената, която обича


„Лара“ е книгата, която трябва непременно да вземете в куфара с летните необходимости, които завършват самочувствието Ви на удовлетворен от себе си летовник. Защото „Лара“ не е просто книга. Лара е едно мъжко момиче, което ще вземе Мусала преди изпедепцаните катерачи, а в същото време съвсем свойски може да припича безкрайни бедра на шезлонга, по-прелъстителна от модел достоен за плажовете на френската Ривиера.
Лара е безпощадно искрена, като скалпел на хладнокръвен хирург, който прави дисекция на хлъзгавото и едновременно с това челично, женско себе. Това е роман –риалити, както сполучливо вече го определиха някои критици. Житиепис, която ще ви разходи из панелната социалистическа действителност на момичешкото детство чак до плажовете на Австралия и космично урбанизираните и булеварди по които ще префучават автобуси от които ще ви хипнотизира зеления поглед на това храбро, крехко, тъжно, еуфорично, обичано, отхвърляно, но неизтощимо в поиска си за среща със себе си момиче-жена.
Жената, която иска всичко, както пояснява в подзаглавието авторката Ния Йотова, за която това е дебютен роман, колкото и да не е за вярване. За пореден път, тази не просто женска книга, а откровен разговор със себе си, който звучи като непретенциозно споделяне с приятелка на чаша хубаво вино доказва, че когато има какво да се разкаже, когато е ферментирало във времето и процесите на истинския личностен растеж, повествованието обещава вълнение сравнимо единствено с любовно изживяване – от най-качествените при това!


Няма коментари:

Публикуване на коментар