Translate

четвъртък, 21 юни 2018 г.

Изследователският екип "Руните говорят" гостува на Международния фестивал в Пловдив


"Неразказаната приказка за българската история" стартира от Националния Музей на Образованието

Фотоизложбата на изследователския екип "Руните Говорят" - „Неразказаната приказка на българската история“, дебютирала в Националния Музей на Образованието и след това в Кърджали, получи покана да гостува и в Пловдив по време на Международния фестивал "Дни на тракийската култура".
Събитието е в неделя, от 12 ч. в галерия "Тракарт".
Екипът, разкрил древността на българските букви и научно обосновал находките във всички краища на страната с преходите на писмеността, бе подкрепен и от Посолството на Кралство Мароко в РБългария, начело с Нейно Превъзходителство г-жа Закиа ел Мидауи, припомня ВИП Комюникейшън.
„Създадената от нас собствена методика и инструментариум за разчитане на древното българско руническо писмо и система за анализиране на артефактите отварят нова пътека, която нашите деца ще надградят! Благодарим на госпожа Мая Карагьозова, директор на НМО и на Посланика на Кралство Мароко в България, госпожа Закиа ел Мидауи за вярата им в нас!” –допълват от екипа Руните говорят.
Екипът бе сред специалните гости на 45-ата годишнина на Националния музей на образованието, заедно с министъра на образованието Красимир Вълчев, който попучи и дебютната книга на изследователите "Заветът", посветена на великия български владетел Кубрат.
Интердисциплинарният изследователски екип в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев подготвя и проучване и за древния духовен център Перперикон.
Амбициозните изследователи, обединени в „Екип 2 – Руните говорят“, имат за цел да възстановят изгубеното Познание на нашите предци и да докажат, че българите стоят в основата на световната цивилизация.
Те ще представят и книгата „Заветът” - за един от най-драматичните и славни периоди на Българската империя през VII век, която разкрива истината за приемане на Християнството във Велика България - под скиптъра на легендарния Цар на царете Кубрат.
„Заветът” е разказ за част от хилядолетната битка на нашите предци, като Пазители на познанието.

Няма коментари:

Публикуване на коментар