Translate

събота, 9 юни 2018 г.

Д-р Иван Маджаров е новия председател на БЛС


Кандидатурата на д-р Маджаров*, специалист УНГ, дава надежда, че българския лекар ще получи заслуженото достойно място в обществото. Обединението около кандидатурата му (Софийската и Пловдивската колегия са единодушни в избора си, а към тях се присъединиха - Ямбол, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Смолян, Хасково и Пазарджик) е добра поличба, от която се нуждаеше съсловието, смятат участници в 68-ия отчетно-изборен събор на БЛС.
Той спечели след балотаж срещу д-р Венцислав Грозев с 212 срещу 170 гласа.
С 236 гласа "за", 52 "против" и 11 "въздържал се" делегатите на 68-я редовен събор на БЛС освободиха от отговорност досегашното ръководство на съсловната организация. 
Делегатите отхвърлиха предложението като точка в дневния ред да бъде вкарана промяна в устава на съсловната организация. Съгласно промяната зам.-председателите трябва да са трима, а не както досега - двама, и да отговарят за СИМП, ПИМП и БП.
По думите на д-р Асен Меджидиев, председател на Столичната лекарска колегия промяната може  да бъде направена на извънреден събор на БЛС, а не на редовен.
-------
*Д-р Маджаров е бил управител на болницата в Първомай, директор на НЗОК – Пловдив, председател на Българската болнична асоциация и управител на болница "Пълмед".
Новият председател на БЛС изтъкна, че ще се бори за повече пари в здравеопазването и за елиминиране на разделението на лекарите от болничната и извънболничната помощ, както и сред работещите в частни и държавни лечебни заведения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар