Translate

четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Международният конкурс по програмиране CodeIT стартира на 13 октомври



Първият кръг на CodeIT ще продължи три седмици. В него участниците ще трябва да се справят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение спрямо останалите състезатели. Всеки ще има възможност да модифицира и надгражда работата си в продължение на целия рунд. И в новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат подаръци, а най-добрите - и специални награди, осигурени от спонсорите на конкурса.
Първият кръг („Маратон“) на CodeIT  ще се проведе под споделения патронаж на проф. Красимир Манев, президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI) и проф. Александър Тормазов, ректор на специализирания в информатика, роботика и физика Университет „Иннополис“ в Русия. Проф. Манев бе избран за президент на eJOI по време на домакинството на България на Олимпиадата през септември тази година, а Тормазов прие знамето на eJOI по време на тържествената церемония по награждаване на медалистите като представител на следващата страна-домакин на състезанието – Русия.

Сайтът http://codeit.bg/ вече е обновен и готов за новото издание на конкурса 2017/2018, което ще бъде 18-то поред.

На финалния кръг на CodeIT гостува известен ИТ гуру, който споделя ценния си опит и съвети към младите таланти.
Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар