Translate

петък, 13 октомври 2017 г.

Бизнесът се нуждае от нова зелена идея – ТВОЯТА!



Стартира БАКБ Предизвикателство - програма на конкурсен принцип за подкрепа на предприемачи в начален етап на развитие, с фокус върху “зелени” и устойчиви инициативи. Програмата е създадена от Център „Ринкър“ към Фондация BCause, в партньорство с Българо-американска кредитна банка (БАКБ). 25000 лв. е безвъзмездното финансиране осигурено от нея за награден фонд на най-добрите бизнес идеи.
 Илиан Георгиев, гл. изп. директор на Българо-американска кредитна банка, споделя:
-БАКБ приема за своя мисия да подкрепя и развива „зелени“ идеи, свързани с опазването на околната среда, използване на възобновяемите енергийни източници, производството на био продукти и повишаване на социалната ангажираност на обществото към екологията. „БАКБ Предизвикателство“ е част от тази стратегия на банката. Това е дългосрочен проект, който продължава една година и има за цел да подкрепя и развива най-добрите идеи за „зелен бизнес“. Стратегическата и финансовата подкрепа, която оказва БАКБ  на идеите с бизнес потенциал, гарантират тяхното развитие и реализацията им в реална среда.
БАКБ Предизвикателство ще предостави възможност на предприемачи, от цялата страна, в начален етап на развитие да получат подкрепа за своята идея, да изработят  жизнен бизнес модел и да създадат своя първи бизнес план. Участниците ще бъдат обучавани по съвременна методика, разработена от лекторите на Ринкър център и доказала своята ефективност във времето.
Участниците ще разработят своите бизнес проекти и ще ги представят публично в края на м. април 2018г. Оценяването на бизнес плановете ще бъде поверено на авторитетно жури. Най-добрият бизнес план ще получи целева награда в размер на 20000 лева. Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 000 и 2000 лева.
Програмата БАКБ Предизвикателство е предназначена за предприемачи с бизнес идея, насочена към положително въздействие върху хората и общностите - със социален или екологичен ефект. Търсят се стопански инициативи, изградени върху концепцията за природосъобразно и устойчиво развитие. Те могат да се развиват в едно или няколко от следните направления: устойчива градска среда; „зелени" продукти, процеси, технологии; платформи, подкрепящи устойчиви продукти и производителите им; ефективно използване на суровини/материали и рециклиране; образование и други услуги, свързани с устойчивост; устойчиво земеделие; туризъм, развиван по устойчив начин; иновации.
За участие могат да кандидатстват хора и екипи с добри идеи за бизнес, свързани с  темата на конкурса, както и микро, малки и средни предприятия с по-малко от три приключили финансови години.
Основната част от обученията ще бъдат изнесени извън гр. София и ще се проведат в гр. Плевен. Една от основните цели в стратегията на БАКБ е да подкрепя икономическото развитие в отделните региони на страната, в които банката оперира. В тази връзка сме определили гр. Плевен и областта за център на нашият проект за развитие на предприемачеството. Искаме да създадем възможност хората да остават в регионите и да имат алтернативи за професионална реализация. Затова е необходима благоприятна бизнес среда, насърчаване на инвестициите, прилагане на иновативни решения и повишаване на ресурсната ефективност.
Кандидатстването става само с кратко описание на бизнес идея и попълване на онлайн формуляр. Авторите на избраните идеи ще бъдат поканени на събеседване. За участие в програмата ще бъдат одобрени до 30 участника.
Срокът за кандидатстване за участие в конкурса е 20 ноември 2017.

Няма коментари:

Публикуване на коментар