Translate

сряда, 4 октомври 2017 г.

Започва сезон 2017/2018 на международния конкурс по програмиране CodeIT на 13 октомври



Състезанието се организира от софтуерна компания Мусала Софт и предстоящото издание е 18-то поред.
CodeIT е едно от най-старите състезания по програмиране в света и най-елитният частен конкурс по информатика у нас, който традиционно се провежда под патронажа на Президента на Република България. Почетен член на журито, а тази година и патрон на първи кръг на CodeIT, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).
На финалния присъствен кръг на CodeIT гостува популярен ИТ гуру, който споделя ценния си опит и съвети към младите таланти. Тази година най-добрите участници в конкурса ще се срещнат през май 2018 с Иван Катанич – дългогодишен хърватски състезател по програмиране със златен медал от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Иван Катанич се е фокусирал върху машинното самообучение и блокчейн технологиите.
Първият кръг (маратон) на CodeIT стартира на 13 октомври и ще продължи три седмици. В него участницитеще трябва да се справят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение спрямо останалите състезатели. Всеки ще има възможност да модифицира и надгражда решението си в продължение на целия рунд.  И в новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат подаръци, а най-добрите - и специални награди, осигурени от спонсорите на конкурса.
Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) вече е обновен, активен и готов за новото издание на надпреварата. Сезон 2017/2018 на конкурса ще има и нов символ – лисица, известна на всички със своята находчивост и способността си бързо да намира решения във всяка ситуация.
Международният конкурс по програмиране CodeIT е една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар