Translate

неделя, 1 октомври 2017 г.

Лимитирана колекция „Арабски нощи“ есен-зима 2017-2018 на дизайнера Христо Чучев



Дизайнерът Христо Чучев, който до момента е представял на сцената на Sofia Fashion Week впечатляващи сватбени рокли, за първи път показа лимитирана официална колекция и превърна модния подиум в картина от арабска приказка. Официалната колекция есен-зима 2017-2018 на Христо носи името „Арабски нощи“ и включва 14 рокли уникати. Дизайнерът е категоричен, че това са единични бройки, които няма да бъдат повтаряни. Дефилето откри носителката на титлата Мис България – Юлия Юревич. С рокля на дизайнера беше облечена и водещата на събитието Габриела Василева, която участва и в представянето на колекцията. За модна къща Hristo Chuchev Design дефилираха още Венета Харизанова, Деница Стоянова, Десислава Харизанова и др.
Христо е почерпил вдъхновение за колекция „Арабски нощи“ от красотата и мистиката на Изтока. Пищните и същевременно ефирни рокли излъчват тайнствена и екзотична красота. Използваните в колекцията кройки, цветове, украса и материи са достойни за истинска арабска принцеса. Една от роклите е изработена с 8000 ръчно пришити кристала в горната част, като създаването ѝ е отнело 2 месеца и часове ръчен труд.
Кройките, които дизайнерът използва в колекцията, са изключително женствени. Полите са пищни и разкроени, но същевременно ефирни и леки. Присъстват също втален и по-прибран силует, както и А-силует в някои от роклите, които са по-пищни в долната част. Много от тоалетите имат и допълнителни шлейфове за по-голяма пищност. Използвани са прикачени и рязани ръкави с голо рамо. Всяка рокля е с различно оформено деколте, като има по-отворени, секси варианти и по-високи деколтета. Гърбовете също са както изрязани, така и затворени. Интересно дизайнерско решение в колекцията е използването и на спираловидната форма в една от роклите.
В тази колекция дизайнерът залага не на искрящите цветове, а на по-меките нюанси и пастелни тонове – бледо прасковено, пудра, екрю, кремаво, мента, небесно синьо, резедаво, пепел от рози, комбинация на златно със сребристо, класическо черно и пясъчни дантели. Материите са шифон, коприна, тюлове, органза, креп жоржет и дантели, като дантелата е монтирана върху тюлове и е комбинирана с шифон и жоржет.
Христо обръща специално внимание на детайлите, като за украсата на роклите в колекцията са използвани златни елементи по деколтетата и талията. Ефектни са фино изработени колани и щраусови пера марабу, а допълнителен блясък придават ръчно пришитите златни мъниста, перли и кристали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар