Translate

вторник, 1 август 2017 г.

Гръцко светило прегледа над 40 жени във Враца




Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца и фондация „Докосни щастието”стартираха съвместна Информационна кампания за превенция на женското здраве.На 28 юли в библиотеката се проведе и първата среща на тема „Превенцията при жените в различните възрастови групи”. Целта на инициативата е да се улеси достъпа до качествена здравна грижа. В кампанията участва и гръцкия гинеколог д-р Дионисия Куцюруба * по покана на Теодора Игнатова, председател на фондация „Докосни щастието” и почетен консул на България в Конго. В рамките на един ден, на над 40 дами от Враца и региона, той направи пълно обследване с ехограф, колпоскоп за гърдите и най-важното – не традиционната цитонамазка, позната на всички, а т.нар th От 28 юли д-р Куцюруба периодично ще приема пациенти и в частен кабинет, създаден и изцяло финансиран от фондация „Докосни щастието“. Водещата идея в инициативата на фондацията е да предостави здравни услуги, с внимание не само към клиничния резултат от лечението, но и към емоционално-психологическия комфорт на пациентите. inprep – в течен и много по-прецизен вариант.


--------
*Д-р Куцюруба е световен авторитет в своята област - акушер-гинеколог, онкохирург, специализирала е патология на шийката на матката и естетическа гинекология в Англия, както и мамология във Франция.
Член е на Европейското дружество по естетична гинекология /ESAG/, Медицинска асоциация по мастология /MANOS/, гръцкото дружество за маточната патология и колпоскопия /HSCCP/ и един от създателите на гръцкото общество за нарушения на половете в по-долните гениталии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар