Над 1000 гости уважиха първият кулинарен телевизионен водещ

Ути Бъчваров – най- известният кулинарен телевизионен водещ отбеляза юбилея си в целодневно събитие в парка на Военна академия „Георги С. Раковски“ на 15. 05. т. г.

Пред присъстващите той направи ретроспекция на проектите си с индустриален музей на открито и богато традиционно меню.
Сред инженерно-кулинарни проекта, реализирани от него през годините е „Най-големият казан в България“, изкован от 200 кг мед и
станал известен с представянето на българските традиции и култура на фестивал пред Лувъра в Париж през 2015 година. Други изобретения на водещия, в които бе сготвено менюто за събитието са „Най-големият тиган“, с диаметър почти 2 метра, направен от чело на стар локомотив от 1907, както и „Най-голямото барбекю“, част от пътуващото шоу на Ути.
-За тези 20 години, през които сме заедно, искам да благодаря на всички зрители и дори деца, които започнаха да гледат предаването. Без всички, които застанаха зад мен, нямаше да съм тук цели две десетилетия и да чакам с нетърпение следващите две “достатъчно гладен,” заяви в национален ефир Ути.

Предаването „Вкусно“ излиза в програмата на БНТ през 1996 година, без конкуренция, превръщайки се в тотален лидер, а Ути – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до днес. Той е символ на любителското готвене от екрана и неизменна част от програмата на БНТ. Предаването е представило хиляди рецепти, променяло е няколко пъти формата и визията си, но никога не е сменяло лицето си – водещият Ути Бъчваров.
Няма коментари:
Публикуване на коментар