Translate

вторник, 16 май 2017 г.

Ути отпразнува 20 години в национален ефир с брънч на открито


Над 1000 гости уважиха първият кулинарен телевизионен водещ 


Ути Бъчваров – най- известният кулинарен телевизионен водещ отбеляза юбилея си в целодневно събитие в парка на Военна академия „Георги С. Раковски“ на 15. 05. т. г.
На неделния брънч присъстваха повече от 1000 негови приятели и партньори, негови гости в предаването, новодомци, които са станали герои в рубриката на предаването „Животът е вкусен“, и почитатели от различни краища на България, където готвачът е изнасял уникалния по рода си формат – „Пътуващ кулинарен театър“.
Пред присъстващите той направи ретроспекция на проектите си с индустриален музей на открито и богато традиционно меню.
Сред инженерно-кулинарни проекта, реализирани от него през годините е „Най-големият казан в България“, изкован от 200 кг мед и
станал известен с представянето на българските традиции и култура на фестивал пред Лувъра в Париж през 2015 година. Други изобретения на водещия, в които бе сготвено менюто за събитието са „Най-големият тиган“, с диаметър почти 2 метра, направен от чело на стар локомотив от 1907, както и „Най-голямото барбекю“, част от пътуващото шоу на Ути.
-За тези 20 години, през които сме заедно, искам да благодаря на всички зрители и дори деца, които  започнаха да гледат предаването. Без всички, които застанаха зад мен, нямаше да съм тук цели две десетилетия и да чакам с нетърпение следващите две “достатъчно гладен,” заяви в национален ефир Ути.
Юбилеят се състоя в набиращия популярност у нас „брънч“ формат и продължи цял ден с музика и готвене на живо, а гостите на събитието имаха възможност да опитат и от домашните сладка на Ути, приготвени лично от него по тайна рецепта, който е и единственият български водещ, задържал се в ефира на една и съща телевизия, без прекъсване в продължение на 20 години.
Предаването „Вкусно“ излиза в програмата на БНТ през 1996 година, без конкуренция, превръщайки се в тотален лидер, а Ути – в любимец на българския зрител и емблема на кулинарните формати до днес. Той е символ на любителското готвене от екрана и неизменна част от програмата на БНТ. Предаването е представило хиляди рецепти, променяло е няколко пъти формата и визията си, но никога не е сменяло лицето си – водещият Ути Бъчваров.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар