Translate

сряда, 7 декември 2016 г.

Българска компания с две отличия за най-добри продукти на европейско изложение за биохрани



Българският производител на сурови биохрани Go4Raw е отличен с две награди на европейското изложение Nord organic food fair. На форумът, който се проведе в Малмьо,
Швеция, българските продукти се пребориха с конкуренцията на 375 производители от Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Исландия и други страни.
Барчетата на Go4Raw, с които компанията стартира дейността си, спечелиха приза за Best New Organic Food Product. Най-добрите в категорията Best New Organic Special Diet Food (vegetarian, vegan, free-from) пък са крекерите на бранда, направени от пресни био зеленчуци, сушени на 42 градуса, за да се запазят всички витамини и минерали в тях.
Nord organic food fair е най-голямото B2B изложение в Скандинавия, което тази година привлече над 4900 търговски фирми, производители и преработватели от цяла Европа.
Скандинавските страни са на първо място като процент от населението по консумация на биохрани. Отличията за България точно там поставят страната ни на европейската карта на производителите на здравословните продукти, коментираха от Go4Raw, която съществува едва от една година, но не спира да покорява нашия и чуждите пазари. Това обаче не е успех само за компанията, но и за всички български производители на органични продукти, защото се отварят врати за навлизане на разрастващия се европейски пазар”, споделя Пламен Медаров – главен изпълнителен директор на Go4Raw.

Няма коментари:

Публикуване на коментар