Translate

четвъртък, 10 ноември 2016 г.

В Драгоман стартира програма „Топъл обяд“ на БЧК с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК България




Безплатен топъл обяд ще получават в училище 78 социално слаби деца от община Драгоман,
Софийска област. Програмата се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК България, вече трета поредна година.
В началото на учебната 2016-2017 година компанията дари и спортни артикули  на учениците от СУ „Христо Ботев“ в града, включени в „Топъл обяд“.
В партньорство с БЧК и с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК от месец декември 2016г. още 100 деца от областите Видин и Търговище ще получават безплатна храна в училище.
------------
Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява  24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 1 400 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на 13 000 деца. За повече информация посетете http://www.redcross.bg/
Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната, който притежава изключителното право да бутилира продуктите на The Coca-Cola Company. Кока-Кола ХБК България стартира дейността си в България през 1992 г. и от създаването си досега е инвестирала над 500 млн. лева в българската икономика. Компанията е част от Coca-Cola HBC Group – една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар