Translate

четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Осмата най-бърза жена на 200 м. в света Ивет Лалова организира символичен спринт срещу диабета




с участието на деца от 119 СОУ и подкрепи кампанията „Открито за диабета“, на която бе лице
през 2015 г.
Кампанията се организира за пета поредна година от фармацевтична компания Sanofi България с подкрепата на Българска асоциация диабет, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет и асоциация „Диабет Тип 2“. А целта е превенция, ранна диагностика и контрол на заболяването.
Кампанията „Открито за диабета“ ще продължи с безплатно измерване на кръвна захар в аптеки Ремедиум в София, Бургас и Пловдив в периода 21-25 ноември. Паралелно с това, във всеки от трите града за пациентите с диабет ще бъде организирана безплатна образователна лекция от водещ ендокринолог, където те ще могат да се срещнат и с посланика на кампанията Ивет Лалова.
„Често описват диабета като новата световна пандемия. Подкрепям „Открито за диабета“, защото вярвам, че всеки човек е отговорен за своето здраве, а възпитанието на правилните навици се изгражда още в детска възраст. Една от основните причини за появата на диабет тип 2 е наднорменото тегло, затова днес дадох съвети на децата как да се хранят балансирано, както и да спортуват ежедневно,“ сподели Ивет Лалова.
Йерун Вайтес, управител на Sanofi България подчерта че в българското общество съществуват много митове и страхове за диабета и лечението му.
„Образовайки хората, ние им помагаме да предотвратят усложнения в следствие на заболяването. Затова и мотото на тазгодишната ни кампания е „Поеми контрол над диабета“, което се отнася както за превенцията, така и за правилното лечение на заболяването,“ каза той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар