Translate

сряда, 9 ноември 2016 г.

60 малчугана в предучилищна възраст са обучени по иновативна учебна програма за опазване на околната



През м. октомври в няколко поредни седмици бяха представени пет от десетте темите от учебната програма, свързана с изучаване и опазване на природата, разработена от експерти от Сдружение за дива природа БАЛКАНИ. Програмата е адаптирана за деца от предучилищна възраст. Тя е на достъпен за тях език и е консултирана с учители от детска градина „Лютиче“.
С презентации игри и практически занимания протичаше всяка една от срещите с малките участници. Децата направиха сами хранилки за птици, засадиха ягоди и малини в двора на градината, научиха как и къде живеят едрите хищници на България. Запознаха се с даровете идващи от природата, използваха сетивата си в различни игри и така разбраха защо е важно да я пазим чиста и съхранена.
Предвижда се програмата да бъде достъпна в интернет и свободна за ползване за всички детски заведения, работещи с деца в предучилищна възраст. Планираните дейности по представянето на темите пред деца се осъществяват с подкрепата на програмата Мтел еко грант, която ежегодно финансира малки, но стойностни проекти в сферата на екологията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар