Translate

петък, 11 ноември 2016 г.

35 % от компаниите в Централна и Източна Европа са по пътя на дигиталната трансформация



 Дигиталната трансформация е една от най-важните тенденции в света на информационните технологии

Според IDC, до края на 2017 година дигиталната трансформация ще стане основен фокус за бизнес стратегиите на повече от две трети от водещите компании в света. Дигиталната
трансформация е една от най-важните тенденции в света на информационните технологии. Този феномен стана важна част в организационния мениджмънт и включва не само промяна в използваните технологии, но и в бизнес моделите на компаниите.
За да се проучат как се развива този процес  в Централна и Източна Европа, Oracle и IDC проведоха първото проучване в тази сфера. То включва мениджъри от над 251 организации от различни индустрии.
Данните показват, че дигиталната трансформация е процес, който носи значителни ползи за бизнеса. Показват още, че има пряка връзка между въвеждането на стратегия за дигитална трансформация и растеж на приходите. 72 % от запитаните поставят клиентското удовлетворение като техен първи бизнес приоритет за следващите 12 месеца.41 % от тях споделят, че IT отделите имат поддържаща функция, която увеличава бизнес ефективността, а 40 % от проучените смятат, че информационните технологии правят компанията по-конкурентна и подпомага генерирането на приходи.
Технологиите, използвани в дигиталната трансформация, са предимно облачни услуги, мобилни технологии, Big Data и социални медии. Страните от Централна и Източна Европа са все още зад тези от Западна Европа по използване на тези технологии, но все повече компании планират въвеждането им.
Според проучването на IDC:
-34 % от запитаните използват облачни услуги;
-39 % планират да въведат облачните услуги;
-41 % използват мобилни технологии;
-25 % използват Big Data решения.




Няма коментари:

Публикуване на коментар