четвъртък, 30 юни 2016 г.

Премиерата на FOX „Изгнаник“ отбеляза впечатляващите 26 милиона гледания извън САЩВ началото на юни в над 125 държави по света премиерата бе гледана както пред телевизионните екрани, така и в социалните мрежи и онлайн платформите на FOX. Това е
първата собствена продукция на вътрешната продукционна компания на групата – FOX International Studios. „Изгнаник“ е вторият проект на Робърт Къркман, чиято премиера FOX излъчи едновременно по цял свят, след зашеметяващия успех на „Живите мъртви“.
Данните за представянето на премиерния епизод в Европа, Азия и Латинска Америка, които включват гледането на живо и отложеното гледане в рамките на една седмица след премиерата показват, че:
-Премиерата на сериала във Facebook и свободният достъп до първия епизод чрез стрийминг във Facebook, Youtube и платформата FOX Play в продължение на две седмици преди телевизионната премиера на сериала са генерирали 18,7 милиона гледания.
-Телевизионната премиера на „Изгнаник“ е отбелязала 7.4 милиона гледания по света (включително повторенията). В Латинска Америка това е била най-успешната премиера на нов сериал в платената премиум услуга на групата FOX+, която е достигнала до 22% от аудиторията и се е изкачила до първо място сред конкурентите. Общо 11.3 милиона гледания е отбелязала премиерата на „Изгнаник“ в Латинска Америка.
-В Тихоокеанска Азия премиерата на „Изгнаник“ има  3.6 милиона гледания и така дебютът на продукцията се превръща в един от най-успешните досега. В сравнение със средното за праймтайма в Малайзия, премиерата на „Изгнаник“ там постига изключителния ръст от 1744% за слота, в Корея покачването е четворно, а в Австралия и Филипините – двойно.
-В Европа първият епизод на сериала е гледан общо 11.2 милиона пъти. В няколко държави са отчетени впечатляващи резултати, например в Норвегия „Изгнаник“ отбелязва най-гледаната премиера на сериал по FOX досега във възрастовата група 12+. При аудиторията на възраст от 21 до 50 г. резултатите от премиерата са над два пъти по-високи от предишния рекорд за канала.  В Португалия първият епизод на „Изгнаник“ дава най-добрите резултати за слота по FOX от април до сега и премиерата на сериала изпреварва по гледаемост излъчваните по същото време филми и сериали по други канали.
В България премиерата на „Изгнаник“ също отбелязва силни резултати, като покачва гледаемостта на слота със 150% в сравнение с предходния месец сред аудиторията между 18 и 49 години. Премиерата успява да привлече 21% нови зрители на канала (според данни на Nielsen Admosphere). У нас сериалът е ограничен за гледане от аудитория над 18 години.
„Изгнаник“ вече е подновен за втори сезон и се присъединява към поредицата впечатляващи глобални премиери на FOX, сред които „Живите мъртви“, „Уейуърд пайнс“ и предстоящото заглавие „LEGION“. FOX е утвърден световен лидер в развлекателната индустрия и един от най-разпространяваните телевизионни канали, известен със силна, новаторска и високо оценена програма от зрителите в САЩ и по света. Моделът за едновременно излъчване на премиерите по цял свят е отличителен за програмата и маркетинговата стратегия на FOX и се прилага за всички големи премиери. FOX е достъпен като телевизионен канал, както и чрез различни услуги за отложено гледане в над 340 милиона домакинства в САЩ и във всички останали телевизионни пазари.  
Създател и изпълнителен продуцент на „Изгнаник“ е Робърт Къркман („Живите мъртви“), заедно с изпълнителните продуценти Крис Блек, Дейвид Алпърт, Шарън Тал Игуадо и Сю Нийгъл. В САЩ сериалът се излъчва по Cinemax. „Изгнаник“, базиран на книгата с комикси на Skybound/Image от Робърт Къркман и художника Пол Азасета, разказва за Кайл Барнс (Патрик Фюджит, „Почти известни“), млад мъж, обсебен от зли сили през целия си живот. С помощта на пастора Андерсън (Филип Гленистър, „Life on Mars”), провинциален свещеник с не по-малко проблеми от него, Кайл предприема пътуване в търсене на отговори и нормален живот, какъвто никога не е имал. Той обаче открива нещо, което може да промени съдбата му, както и съдбата на целия свят завинаги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар