Translate

четвъртък, 30 юни 2016 г.

Нестле подкрепя усилията на ЕС за насърчаване на индустрията за повишаване качеството на храните



Нестле подкрепи усилията на холандското председателство на ЕС за разработване на
общоевропейска политика в областта на храненето, която да мотивира индустрията да инвестира в по-здравословни продукти.
Луис Кантарел, изпълнителен вицепрезидент на Нестле за региона на Европа, Близкия изток и Северна Африка, сподели: „На този етап разполагаме с 28 различни национални решения на един и същи проблем. Ако ги заменим с една силна и дългосрочна политическа рамка на ЕС, ще създадем равни условия и ще насърчим конкуренцията за повече иновации в областта на балансираното хранене.“
Кантарел говори на събитие по случай 150-годишнината на Нестле в Белгия, което привлече над 300 личности от политическия живот и гражданското общество на ЕС и имаше за цел да обсъди храните, устойчивостта и бъдещето на здравословното хранене, както и ангажиментите на Нестле към обществото.
Г-н Кантарел също подчерта, че индустрията трябва да действа сега, а не да чака нормативни промени. “Фактът, че до 30% от населението на ЕС е с наднормено тегло означава, че имаме проблем и са необходими повече мерки,“ заяви той.
През последните две години Нестле е премахнала 8 600 тона захар от портфолиото си с храни и напитки, както и 260 тона сол и 440 тона наситени мазнини. В следващите няколко месеца компанията ще обяви нови ангажименти в областта на балансираното хранене и здравето.
В рамките на конференцията, състояла се като част от събитието, говорители предизвикаха хранителната индустрия да се стреми към повече иновации, както и към производството на храни, съответстващи на 21-ви век, новите модели на хранене и демографските промени.
Освен че обновява съществуващото си портфолио от храни и напитки, Нестле отговаря на предизвикателството като разработва персонализирани хранителни продукти чрез звеното си Nestlé Health Science, създадено през 2011 г. В момента компанията изследва влиянието на генетични и други индивидуални фактори върху ползите от здравословното хранене.
“Следващото поколение от балансирани здравословни храни е научно-обосновано, персонализирано и може да изиграе ключова роля в превенцията и контрола на заболяванията“, каза в заключение г-н Кантарел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар