Нестле подкрепи
усилията на холандското председателство на ЕС за разработване на
общоевропейска
политика в областта на храненето, която да мотивира индустрията да инвестира в
по-здравословни продукти.
Луис Кантарел,
изпълнителен вицепрезидент на Нестле за региона на Европа, Близкия изток и Северна Африка,
сподели: „На този етап разполагаме с
28 различни национални решения на един и същи проблем. Ако ги заменим с една
силна и дългосрочна политическа рамка на ЕС, ще създадем равни условия и ще
насърчим конкуренцията за повече иновации в областта на балансираното хранене.“
Кантарел говори на
събитие по случай 150-годишнината на Нестле в Белгия, което привлече над 300
личности от политическия живот и гражданското общество на ЕС и имаше за цел да
обсъди храните, устойчивостта и бъдещето на здравословното хранене, както и
ангажиментите на Нестле към обществото.
Г-н Кантарел също
подчерта, че индустрията трябва да действа сега, а не да чака нормативни
промени. “Фактът, че до 30% от
населението на ЕС е с наднормено тегло означава, че имаме проблем и са
необходими повече мерки,“ заяви той.
През последните две
години Нестле е премахнала 8 600 тона захар от портфолиото си с храни и
напитки, както и 260 тона сол и 440 тона наситени мазнини. В следващите няколко
месеца компанията ще обяви нови ангажименти в областта на балансираното хранене
и здравето.
В рамките на
конференцията, състояла се като част от събитието, говорители предизвикаха
хранителната индустрия да се стреми към повече иновации, както и към
производството на храни, съответстващи на 21-ви век, новите модели на хранене и
демографските промени.
Освен че обновява
съществуващото си портфолио от храни и напитки, Нестле отговаря на
предизвикателството като разработва персонализирани хранителни продукти чрез
звеното си Nestlé Health Science, създадено през 2011 г. В момента компанията
изследва влиянието на генетични и други индивидуални фактори върху ползите от
здравословното хранене.
“Следващото
поколение от балансирани здравословни храни е научно-обосновано, персонализирано
и може да изиграе ключова роля в превенцията и контрола на заболяванията“, каза
в заключение г-н Кантарел.
Няма коментари:
Публикуване на коментар