Translate

вторник, 3 ноември 2015 г.

За първи път у нас се проведе детската лаборатория за приложна и забавна химия



Около 600 ученици от столични училища посетиха Научната лаборатория на Байер за деца

Ученици, на възраст от 8 до 12 години, посетиха Научната лаборатория на Байер за деца и
имаха възможността да се запознаят с интересни експерименти и да видят забавната страна на науката химия. Демонстрациите бяха проведени от младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от Байер България. А децата научиха как могат да измерят количеството витамин C в соковете, разбраха какво представлява калциевият карбонат и видяха какво се случва с черупката на яйце, поставено в оцет. Приготвянето на „домашна“ лава лампа предизвика голям интерес, а Бордолезовият разтвор им припомни цвета на майското небе. Експериментите приключиха с творческо вдъхновение и рисунки върху парче картоф с йодна тинктура.
„Много се радваме, че инициативата провокира изключително голям интерес сред малките ученици. Надяваме се, че сме изпълнили целта си, а именно да събудим любов към науката и желание за учене сред децата“, споделя Ралф Фрьолих, управляващ директор на Байер България ЕООД.
Проектът „Научната лаборатория на Байер“ бе осъществен с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

Снимка: mikamagazine.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар