Translate

сряда, 22 април 2015 г.

Не си изпълнявате обещанията, съжалявам, че ви се доверих!



Това казва в свое открито писмо лицето на борбата с хепатита в България Христо Гешов по адрес на здравното министерство и конкретно към здравния министър д-р Петър Москов.
Здравният министър пое ангажимент за закупуване на скринингови тестове за хепатит В и С, а също така и за осигуряване на мобилен кабинет.
„Днес здравно министерство забравя за поетите ангажиементи към нас, макар че обещаха публично. Като носител на „тихият убиец” вярвах, че този министър би променил порочните практики в страната ни, свързани с коварния вирус. Чух се със зам.-министъра на здравеопазването, д-р Персенски, който категорично ми заяви, че нямал спомен да е обещавал каквото и да било, различно от осигуряване на мобилен кабинет. На мен мобилен кабинет без тестове не ми трябва. Определено съжалявам, че гласувах доверие на подобно ръководство. Съжалявам, че година и половина съм се занимавал с тази дейност и че за тази държава жертвах собствения си живот. За пореден път България показа колко държи на българският народ. Не бих желал да си партнирам с лъжци, хора, които не държат на думата си и забравят всяка казана от тях дума още на следващия ден”, споделя Гешов.
Д-р Москов порица Гешов и неговата фондация за борба с хепатита, тъй като поискал помощ за прегледи на хора, но не могъл да осигури желаещи да се преглеждат. "Съжалявам, че легитимирах този човек, такива хора опетняват името на пациентските организации", заяви здравният министър пред Нова телевизия.
Д-р Москов осигурил екипи за прегледи, но Гешов не осигурил хора, които искат да се преглеждат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар