Translate

понеделник, 13 октомври 2014 г.

Йерон Вайтес - Генерален директор на Sanofi България



Той има магистърска степен по икономика от Амстердамския университет, следдипломна квалификация по оценка на здравни технологии от университета в Маастрихт,
специализация в областта на маркетинга от Лионския университет.
Има също така и повече от 20 години опит във фармацевтичния и биотехнологичен сектор, натрупан в различни мултинационални компании като Bristol-Myers Squibb, Organon, Pfizer, Biogen Idec и Genzyme. Работил е на различни международни позиции в направленията „Кардиология“, „Централна нервна система“, „Имунология“, „Ренални продукти“, както и „Разработване на стратегии за нови продукти и бизнес развитие“.
Г-н Вайтес е част от екипа на Sanofi от 2010 г. В компанията заема позицията Старши директор, Ръководител на направление Ренал – Европа, ръководещ стратегическия екип за Европа и търговските операции в Близкия Изток и Африка (EMEA) с цел подобряване на сътрудничеството между търговските и клиничните екипи, чрез кросфункционални процеси на развитие.
На новата си позиция като Генерален директор на Sanofi България, г-н Вайтес ще отговаря за постигане целите на компанията, разработвайки и въвеждайки дългосрочни стратегически политики за развитие на филиала, в унисон със заложените  цели на групата в структурата на MCO Danube и в близко партньорство с дивизиите.
 „Като част от глобалния иновационен лидер Sanofi, ние ще продължим да работим за увеличаване на достъпа на българските пациенти до иновативни лекарства и качествени здравни услуги. Здравният статус на населението влие изключително силно върху продуктивността, иновациите и конкурентноспособността на всяка държава. Затова ние вярваме, че с разработването и предлагането на иновативни продукти и достъпни генерични лекарства, допринасяме за увеличението на БВП и за подобряването на икономическото състояние на България“, споделя г-н Вайтес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар