Translate

вторник, 29 април 2014 г.

Една пета от гърците нямат социални осигуровки



Около 20% от гръцките граждани нямат социални осигуровки, съобщи гръцкият министър на здравеопазването Адонис Георгиадис и допълни, че правителството ще знае точния брой на
хората без осигуровки до три седмици, но се смята, че те са между 1,9 и 2,4 милиона души.  Преброяването на гърците без социални осигуровки е в рамките на програмата Атлас, чрез която беше установен точният брой на пенсионерите в Гърция. Гръцкият здравен министър заяви, че най-голямото предизвикателство ще бъде намирането на средства, чрез които да се осигури свободен достъп до лекарства за хората останали без работа-безсоциални осигуровки . 
"Има план тези хора да получават безплатни лекарства. Искаме да намерим начин, чрез който държавата директно да може да покрива задълженията си. И това сигурно може да се случи, ако упражняваме ясен контрол върху разходите", заяви Георгиадис. В момента неосигурените гърци освен да купуват лекарства, могат да ги добиват безплатно от общинските болници или от медицинските банки на Атинската медицинска асоциация и на Федерацията на гръцките фармацевтични компании.


Няма коментари:

Публикуване на коментар