10 годишното изследване обхваща 137 893 американки на възраст между 35 и 77 години.Американски учени от Харварския колеж по обществено здравеопазване са установили, че ако жените ядат орехи по 1-3 пъти месчно, рискът от диабет намалява с 4 %. При прием един път седмично - с 13%, а ако се консумират поне два пъти седмично - с 24%. Те свързват резултатите с хранителните качества на орехите, които са особено богати на мастни киселини и могат да намаляват остротата на възпаленията, да предпазват от сърдечносъдови болести, от рак и артрит.
Специалисти от университета на Калифорния през миналата година оповестиха, че младите хора, които всеки ден включват орехи в менюто си, са и с увеличено количество сперматозоиди и имат по-добра плодовитост.
Според друго проучване, цитирано отново от "Дейли мейл", при тези хора, които по-малко време прекарват в седнало положение пред телевизора, както и 90 минути по-малко пред компютъра, определено снижават опасността от развитие на диабет тип две.
Според Джоузеф Хенсън, автор на изследването, развитието на това заболяване се свързва с фактори като затлъстяване, водене на заседнал начин на живот и консумиране на нездравословна храна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар