Translate

четвъртък, 4 април 2013 г.

Орехи и по-малко седене пред компютъра или телевизора снижават рискът от диабет

28 грама орехи дневно, консумирани най-малко два пъти седмично, намаляват риска от диабет тип 2 с 24%. предаде "Дейли мейл".
10 годишното изследване обхваща 137 893 американки на възраст между 35 и 77 години.Американски учени от Харварския колеж по обществено здравеопазване са установили, че ако жените ядат орехи по 1-3 пъти месчно, рискът от диабет намалява с 4 %. При прием  един път седмично - с 13%, а ако се консумират поне  два пъти седмично - с 24%.
Те свързват резултатите с хранителните качества на орехите, които са особено богати на мастни киселини и могат да намаляват остротата на възпаленията, да  предпазват от сърдечносъдови болести, от рак и артрит.
Специалисти от университета на Калифорния през миналата година оповестиха, че младите хора, които всеки ден включват орехи в менюто си, са и с увеличено количество сперматозоиди и имат по-добра плодовитост.
Според друго проучване, цитирано отново от "Дейли мейл",  при тези хора,  които по-малко време прекарват в седнало положение пред телевизора, както и  90 минути по-малко пред компютъра, определено снижават опасността от развитие на диабет тип две.
Според  Джоузеф Хенсън, автор на изследването, развитието на това заболяване се свързва с фактори  като затлъстяване, водене на заседнал начин на живот и консумиране на нездравословна храна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар