Translate

понеделник, 1 април 2013 г.

30 мин. чистене у дома = на 119 кал. по-малко

Вместо диети и непосилно гладуване  специалисти от  Великобритания  съветват желаещите да се разделят с излишните килца повече да работят у дома. Те са изчислили и  колко калории горят различните домакински дейности.
Забравете за прахосмукачката и се върнете към метенето с метла, защото метенето на пода с нея,  в продължение на час изгаря 153 калории.Мисля, че много, много не си струва да гълтате прахоляка толкова дълго време, за толкова малко калории. Но избора си е ваш в крайна сметка...
Миенето на теракота с парцал, но 30 мин. топи 187 калории. Дали теракота или стълбището в блока вие избирате, но последното може да ви донесе и някой лев все пак, ако въобще си намерите работа в тия дни...
15 мин. почистване на банята, ваната и тоалетната "изяжда" само 90 кал. Безсмислено усилие, ако имате домашна помощница. Ако все пак искате да заякнете в ръце и крака, то помнете, че:
-измиването на прозорците, но отвън и отвътре топи 167 калории за половин час;
-бърсането на прах  ви лишава от средно 173,6 калории;
-подреждането на гардероба от 85 калории;
-работата в градината гори близо 287,8 калории.
За последните три няма посочено време така, че особено при второто можете да го правите всеки ден по няколко пъти. Подреждате гардеробът, събаряте всичко на земята и започвате отново. Не знам при вас как е, но при мен след всяко пренареждане на гардероб/шкаф ми остават все повече дрехи/вещи навън т.е. неприбрани.
И помнете, колкото и да чистите, ако похапвате пред телевизора особено чипс, пуканки и други вкусни изкушения гарнирани с бира или друг алкохол забравете, че ще се лишите от излишната си телесна маса, напротив, защото "храненето с разсейване"  увеличава приемът на калории с 50%.
Хайде от мен хубав ден! Отивам да релаксирам т.е. да отслабвам, чрез чистене макар да знам, че е чиста смешка дано да съм в грешка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар