Translate

вторник, 29 януари 2013 г.

Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена

Британски министри обмислят негативна рекламна кампания на страната си, за да разубедят потенциалните имигранти от България и Румъния от настаняване на Острова.
„Ако обичате, не идвайте във Великобритания - тук вали, работа се намира трудно и е ниско платена," ще бъде лайтмотивът на кампанията според материал на вестник „Гардиън", озаглавен „Имиграцията: румънец или българин сте? Няма да ви хареса тук".
Замисляната лоша реклама трябва да изтъкне неприятните страни на живота във Великобритания и да намали имиграцията от 2014 г., когато ще отпаднат ограниченията за граждани на Румъния и България да работят и живеят на острова, предаде БТА.
Според британски министър негативната рекламна кампания трябва „да коригира впечатлението, че улиците тук са постлани със злато".
Източник от Даунинг стрийт потвърди, че се обмислят различни варианти, но отказа коментар на вече споменатите подробности.
„Това е процес, който е в ход, и предстои да направим предложения, когато му дойде времето," допълни неясно източникът.
Според него правителството не смята, че промяната в правилата задължително ще доведе до голям наплив на хора, още повече, че румънците имат тесни връзки с Германия и Италия, а не с Великобритания.
Сред обсъжданите варианти е да се ограничи достъпът на мигранти от ЕС до държавна работа или да бъдат депортирани онези, които отидат във Великобритания и не намерят работа в срок от три месеца.
Британското вътрешно министерство не е оповестило официална прогноза колко от близо 29-те милиона румънски и български граждани биха се възползвали от отпадането на ограниченията на британския трудов пазар.
Депутатът консерватор Филип Холобоун твърди, че за две години общността на българите и румънците ще достигне 425 000 души. Експерти обаче поставят под съмнение подобни прогнози, тъй като те се основават на броя на поляците и чехите, които дойдоха във Великобритания през 2004 г., посочва вестник „Гардиън".

Няма коментари:

Публикуване на коментар