Translate

сряда, 29 февруари 2012 г.

Доволните от живота хора живеят по-дълго


10%-15% от щастието се свързва с променливи величини като социо-икономически, гражданския статус, здраве и доходи. То често обаче е бъркано с други състояние, като например временното емоционално или физическо удовлетворение.
Според ново изследване на британски психолози дали се чувстваме щастливи или не зависи само и единствено от нагласата, която имаме в главата и преди всичко от хармонизирането на трите части на мозъка (мозъчен ствол, междинен и голям мозък), в чувство за цел извън самите нас, включително и спокойното приемане на житейския ни жребий и удовлетворение от това, което сме и имаме.
Проучването им показва, че доволните хора, живеят по-дълго от нещастните. Някои от анкетираните посочват личният си успех и себеутвърждаването, други семейството, но почти всички са единодушни, че "щастие с пари не се купува" е абсолютна истина.
Психолозите твърдят, че радостта от живота се крие в това да се търси положителното във всяка ситуация, човек да бъде уверен в себе си, че ще се справи с всичко, което му поднесе живота.
Храните също са от значение.Сред подобряващите щастието ни са: кофеинът в кафето, което ни събужда и ободрява. Но не трябва да се забравя, че на закуска може да се приема най-много до 200 милиграма кофеин и не повече от 24 гр. дневно; яйца, риба или леща-богати на протеин; кашу, бадеми, броколи – на витамин В и не на последно място шоколадът, но черния.

Няма коментари:

Публикуване на коментар