Translate

сряда, 30 ноември 2011 г.

Дерматологична клиника “София “ организира безплатни прегледи за пациенти с псориазис - през декември

С безплатните консултации за пациенти с псориазис Дерматологична клиника “София” открива “Дневен център за лечение на псориазис”

 Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху псориазиса, който е едно от най-често срещаните и социално-значими заболявания на кожата, както и да улесни достъпа до специализирана медицинска помощ, каза д-р Росица Денчева, дерматолог в Дерматологична клиника “София”.
Повод за тази инициатива е разкриването на “Дневен център за лечение на псориазис” в Дерматологична клиника “София”, който ще позволи на лекуващия екип да предостави гъвката и съобразена със заетостта на пациента индивидуална лечебна програма, която включва освен фототерапия, локална терапия, при по-тежко засягане и - медикаментозно лечение.
В световен мащаб от псориазис са засегнати над 125 милиона души. Болестта се проявява най-често с обрив по кожата на лакти, колене и в окосмената част на главата, като нерядко засяга и ноктите. При по-тежки форми е възможно възпалението да обхване ставите, което да доведе до ставни болки и деформации.
Псориазисът не е заразно заболяване, но веднъж проявил се, се развива през целия живот на човек. Влошава се през есенно-зимните месеци на годината, което налага редовни консултации с дерматолог и провеждане на лечение през този период от годината.
Безплатните прегледи ще се извършват всеки понеделник, сряда и четвъртък, сутрин от 10.00 до 13.00 през целия месец декември след предварително записване.
Желаещите да направят консултация могат да се запишат предварително на тел: 02/ 472 13 56 или 0879 05 15 03, както и на място в клиниката.
За осъществяването на преглед не е необходимо да бъде предоставяно направление от личния лекар или заплащане на такса, включително и потребителска.
Адресът на Дерматологична клиника “София” е: кв. Дървеница, ул. Белимел №2а.

Няма коментари:

Публикуване на коментар