Translate

вторник, 25 януари 2011 г.

Зехтинът -здравословен и полезен

За да сте вечно стройни и здрави, ползвайте в кулинарията изключително зехтинът и то - Eхtra Virgen Оlive Оil, който е най-полезният нерафиниран студено пресован продукт.


У нас на пазара има и други подходящи видове като Extra Light Olive Oil, Extra Light, Pure Olive Oil, Pomace Оlive Оil и др.
Не напразно зехтинът е наричан „течното злато”, защото укрепва сърдечната дейност, понижава холестерина, подобрява кожата на лицето и прави красиви косата и ноктите.
Зехтинът е и най-добрият приятел на храносмилателната ни система, тъй като повишава активността на стомаха, червата, панкреаса и черния дроб, подпомага зарастването на язви на стомаха и дванадесетопръстника.
Витамин Е допринася изключително много в борбата със стареенето на нашия организъм и ненаситени мастни киселини. Те пък спомагат не само да се намали вредният холестерол в кръвта, но и за избягване на сърдечните проблеми и коригират фигурата.
Всички тези свойства на зехтина са полезни, както за възрастни така и за деца. Консумацията му е от важно значение не само за дамите, а и за всички които искат да удължат младостта си.
Полезно е да се знае:
-изяждането на 10-12 маслини преди хранене е най-доброто средство за предпазване от стомашни язви;
-маслиновото масло притежава леко слабително действие и се препоръчва за лечение на хемороиди;
-зехтинът е изключително полезен и при външно използване. Той е идеален за суха и чувствителна кожа, тъй като предотвратява загубата на влага от клетките;
-особено полезно е втриването маслиново масло в кожата на тялото. Така тя запазва еластичността си, а по време на бременност предотвратява и появата на стрии;
-зехтинът често се фалшифицира. За да се предпазите от измама и за да разберете какво в действителност сте купили, поставете бутилката във фризера/хладилната камера за 5 - 10 минути. Качественият продукт ще се втвърди и ще помътнее, но ще си върне стария вид след размразяването;
-когато покриете хранителни продукти със зехтин и ги затворите херметически, в тях не могат да проникват никакви бактерии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар